Com respira l’independentisme un any després del 9N?

5.332 vots van ser favorables al Si-Si, 353 persones van optar pel Si-No i 167 van votar No. Després d’un any d’aquest procés participatiu i d’aquests resultats, n’hem volgut fer balanç amb Josep Puigvehí, secretari en funcions de l’ANC Calella per la Independència.

Dilluns farà just un any del 9N, el procés participatiu amb una doble pregunta sobre la Independència de Catalunya. 6.050 persones de Calella hi van votar, el 47’8% dels ciutadans que tenien dret a vot en aquella consulta.

Josep Puigvehí ha definit aquests 12 mesos com un any llarg, i reconeix que hi ha hagut un refredament general perquè les coses no han anat tan bé com es preveia després que 2.400.000 catalans desafiessin l’Estat i votessin al 9N. “Va crear una il·lusió col·lectiva que creiem que, automàticament, les coses s’accelerarien. I malauradament hem trigat uns quants mesos i les coses estan encara amb molts dubtes raonables de com anirà. Hem intentat mantenir l’esperit combatiu. Cap pas enrere. Fent pedagogia per eixamplar la base social que ens permeti arribar a la República Catalana. I ens hem topat en diversos moments amb un desencís per part de la ciutadania, que no entenien aquesta dilació per part d’alguns partits en allargar les coses“, ha dit Puigvehí.

Puigvehí assegura que l’únic camí possible és la construcció de la República Catalana, i que no han perdut ni un bri d’il·lusió en aquest sentit.

Pel que fa al moment actual, Puigvehí és conscient que crear una nova república és una feina feixuga, complicada i complexa, que va més enllà de qui ho ha de dirigir. Cal canviar les bases, diu: “El que no podem fer és només canviar el nom. Que la por no ens paralitzi. Davant tenim un Estat, amb tota la maquinària que això implica, un Tribunal polític i polititzat que el seu president és, o era, membre del Partit Popular. El que hem de fer és tirar endavant. No hi ha res més“.

Pel que fa a Calella, la Junta de l’ANC està en funcions ja que no hi ha cap proposta de relleu després del preceptiu canvi de membres de la Junta un cop esgotats els tres anys de mandat que marquen com a límit els estatuts de la formació. Estaran en funcions fins a principis de l’any que ve, i si no surt cap relleu, caldrà prendre una decisió.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *