L’atur torna a caure al juny

Imatge d'arxiu

I deixa la taxa de desocupació a Calella en el 13%, poc més de quatre punts menys que en el mes anterior. Són dades de l’informe mensual de l’atur registrat que acaba de publicar el Servei Públic d’Ocupació de Barcelona. En tancar-se el primer semestre de l’any, i coincidint amb l’inici de la temporada turística, a Calella hi havia 1.026 persones inscrites com a demandants d’ocupació. 74 menys que en el mes de maig.

L’entrada als mesos d’estiu, quan creix l’activitat econòmica a Calella al fil del negoci turístic, té una translació directa en les dades d’atur, que certifiquen una major contractació de treballadors inscrits com a demandants d’ocupació. Mostra d’això, la reducció del 4,11% del nombre d’aturats que estan registrats al Servei Públic d’Ocupació a la demarcació de Barcelona. La taxa va situar-se en el 13,03% en acabar el mes de maig.

El descens mensuals és més alt aquí a Calella que la mitjana provincial, que s’ha quedat en el 3%. la contractació s’ha concentrar en el sector serveis, especialment comerç i restauració; però també a la indústria i la construcció.

El descens percentual per comarques l’encapçala el Moianès, el Garraf i, en tercer lloc, el Maresme. A la nostra comarca l’atur del juny és de l’11,62%, amb una reducció mensual del 4,05%.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *