S’amplia una setmana el permís de paternitat per als pares

Els pares espanyols que tinguin un fill tindran, a partir d’avui, una setmana més de permís de paternitat. Seran cinc en total. Avui entra en vigor aquesta mesura que és fruït de l’acord entre PP i Ciutadans per aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat del 2018 i investir l’ara ja ex president Mariano Rajoy. No és retroactiva i, per tant, els que hagin sigut pares ahir o abans no en podran gaudir.

A més, gràcies a una modificació pactada per Podem i el PP, els pressupostos també incorporen una altra novetat en aquest permís: la possibilitat que els funcionaris públics que tinguin un fill puguin acollir-se a les cinc setmanes de permís sense l’obligació de fer-ho de manera simultània a la mare. D’aquesta manera, podran gaudir de la seva baixa després de les setze setmanes que té la mare. Així el període total del qual disposen els progenitors serà de 21 setmanes.

Baixa l’IVA del cinema al tipus reduït

Una reducció també recollida en els pressupostos estatals, que ja s’han publicat en el BOE, recollint així una reivindicació del sector. Les entrades a les sales de cinema passaran de tenir un impost del tipus general del 21% al reduït del 10%, el que suposarà una disminució d’aproximadament 0,66 euros de mitjana.

En tot cas, serà cadascun dels cinemes, de manera individual, qui decidirà com repercutirà l’aplicació de l’IVA en el preu de les entrades.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *