L’Aula d’Extensió explicarà avui a aprendre a riure per viure millor

Aquesta tarda a l’Aula d’Extensió Universitària s’explicaran els beneficis d’incorporar el riure de forma habitual a les nostres vides. És una xerrada que porta per títol «Riure per Viure» i anirà a càrrec d’Aura Costa, periodista i especialista en comunicació i gestió de l’estrès i dels conflictes.

Foto-Aura-CostaLa xerrada anirà sobre els efectes positius del fet de riure sobre la nostra ment, al cos i a les emocions, i es basa en estudis científics que demostren que les relacions socials milloren si riem. “Les persones que riuen juntes trenquen els seus mecanismes de defensa. Si vas a veure una comèdia és molt fàcil que acabis xerrant amb el del costat encara que no el coneguis de res. El fet de riure ajuda a desinhibir, elimina els mecanismes de desconfiança respecte als altres i t’aproxima més a les persones“.

També hi ha beneficis directament físics sobre la salut i el benestar del nostre cos, que explica la mateixa Aura Costa: “Riure de forma habitual, amb risoteràpia i amb petits exercicis que ensenyem, cada dia porta un munt de beneficis al cos. S’oxigena més la sang, es respira molt millor, hi ha millores al sistema digestiu, al visual… i a nivell cerebral es generen substàncies químiques que porten major benestar“.

Aura Costa ha explicat que la idea de la sessió no és riure perquè si, sinó explicar a trobar cada dia aquelles coses que ens fan riure. “La gent que ve a les conferències es pensa que sóc una mena de pallasso o showman que faig riure a la gent. El principal que intento explicar és que no cal esperar als altres, o que la vida et vagi bé per riure. Pots trobar motius tu mateix. Cada dia pots escoltar una cançó alegre al matí per despertar-te, o jugar amb un nen petit i connectar amb la innocència infantil, seguir les seves bromes, o escoltar un programa de ràdio que faci riure. Hi ha mil maneres que no depenen dels altres i ens poden connectar amb el benestar“.

La xerrada és per a socis de l’Aula, i es farà a partir de dos quarts de set del vespre a la Cooperativa l’Amistat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *