L’Aula Extensió Universitària amplia la programació del curs amb “Trobades d’Òpera”

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

S’han programat set tallers temàtics sobre obres molt conegudes de l’òpera italiana, que impartirà la periodista i escriptora Rosa Carbonell. El cicle “Trobades d’Òpera” permetrà aprofundir en coneixements sobre el gènere líric, dins la programació del curs 2016-2017 de l’Aula d’Extensió Universitària (AEU) en col·laboració amb la Biblioteca Municipal de Can Salvador de la Plaça. Cal confirmar assistència a les activitats que tindran una periodicitat mensual, gratuïtes per als socis i sòcies. L’AEU treballa per complementar les trobades amb sortides per assistir a un espectacle al Liceu.

La música és una de les temàtiques que més agraden als alumnes que assisteixen a les xerrades que organitza setmanalment l’Aula d’Extensió Universitària de Calella. La seva presidenta, Sílvia López, ha explicat que és arran d’aquest interès constatat que s’ha posat en marxa el projecte de Trobades d’Òpera, amb la Biblioteca Municipal de Can Salvador de la Plaça. Es faran l’últim divendres de cada mes a l’Ajuntament Vell.

“Totes les xerrades de música sempre han tingut molt èxit i alguns socis ens preguntàvem perquè no es feia alguna cosa concreta sobre l’òpera. Pot semblar que és un gènere elitista i que costa d’interpretar, i és per això vam pensar en organitzar alguna activitat que donés cabuda a tothom”, ha explicat López.

Les Trobades d’Òpera permeten aprofundir en coneixement sobre el gènere líric. En cadascun dels tallers es farà el visionat del fragment d’un espectacle i en farà el comentari la periodista i escriptora Rosa Carbonell.

El cicle començarà el 28 d’octubre i la primera obra del cicle serà La Traviata, de Giuseppe Verdi. Li seguiran, per aquest ordre, L’Elisire d’amore de Gaetano Donizetti, La Sonnambula i Norma de Vicenzo Bellini, La bohème de Giacomo Puccini, Rigoletto de Giuseppe Verdi i Puritani de Vincenzo Bellini.

“Comencem amb obrs conegudes i amb òpera italiana, que entra millor als qui no ho coneixen. A partir d’aquí, i en funció de com avanci el projecte, podem pensar en tractar altres autors i èpoques”, ha comentat la presidenta de l’AEU.

És una activitat gratuïta, inclosa en el preu de la quota anual de soci o sòcia, però cal apuntar-se perquè les places són limitades. El lloc és a la Biblioteca Municipal de Can Salvador de la Plaça.

Per complementar els tallers, l’Aula està intentant aconseguir entrades a preus assequibles per assistir a un espectacle al Liceu. Fa temps que ho intenten sense èxit. “És dels llocs més complicats i on encara no hi hem pogut anar; però pensem que entre els contactes que fem i el que ens estem movent gràcies a aquest projecte, ens hi pot ajudar”, ha afegit.

L’Aula d’Extensió Universitària inaugurarà el curs 2016-2017 el dimecres 5 d’octubre, arrencant així la programació de xerrades setmanals que es fan al primer pis de la Cooperativa l’Amistat.

Una altra de les novetats és el seminari sobre Egipte i l’etapa faraònica.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat