Laura Morer: «El parkinson no és només tremolor»

Parkinson-inflamacion-cerebro

Avui se celebra el Dia Mundial del Parkinson. Una malaltia neurodegenerativa, crònica i progressiva que afecta al sistema nerviós.
A dia d’avui encara no té cura tot i que la investigació sobre aquesta malaltia ha evolucionat molt en els últims anys oferint una detecció i diagnòstic molt més ràpids. Això permet aplicar tractaments que alenteixen els efectes de la malaltia.

A Catalunya, i segons la directora de l’Associació Catalana per al Parkison, Laura Morer, hi ha 20.000 persones afectades. L’edat mitjana del diagnòstic és als 60 anys tot i que hi ha un 20 per cent de la població a la qual se li detecta abans dels 40 anys: “La malaltia de parkinson és la segona malaltia en prevalença de les neurodegeneratives i a Catalunya afecta a unes vint mil persones. L’edat mitjana de diagnòstic està en els 60 anys però hi ha un 20 per cent de els persones que inicien els símptomes abans dels 40 anys. És moltíssima gent. És desconegut que afecti a gent jove”. 

Enguany, la celebració del Dia del Parkison està centrada en la conscienciació sobre la necessitat d’avançar en la investigació per aconseguir una cura. Segons Laura Morer, el parkinson és una malaltia molt desconeguda i no només es manifesta amb tremolors. Va molt més enllà: “És molt desconeguda, al contrari del que pensa molta gent que pensa que només són tremolors. Hi ha molta gent amb parkison que no tremola i mai tremolarà. Va molt més enllà. Problemes de moviment, de caminar, problemes de deglució, també símptomes no motors com depressió, l’apatia o l’estrenyiment”.

L’Associació Catalana per al Parkinson ofereix assessorament social i teràpies de rehabilitació per millorar la qualitat de vida dels afectats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat