Salut gratificarà als professionals sanitaris, sociosanitaris i de les residències per la Covid-19

Quiròfan de l'Hospital de Calella en una imatge d'arxiu

El Govern de la Generalitat pagarà 140 milions d’euros extraordinaris al conjunt dels professionals sanitaris de la xarxa de salut pública i de les residències de gent gran per reconèixer “l’esforç i el compromís” que han demostrat durant la pandèmia del coronavirus. Se’ls pagarà a la nòmina d’agost en funció de la categoria laboral i el grau d’exposició a la Covid-19. S’han definit tres franges segons el percentatge de treball presencial.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va explicar que la compensació anirà dels 350 als 1.350 euros; i que en el cas dels treballadors de les residències serà un fixe de 900 euros.

Es distribueix per categories i per percentatge de presencialitat. Fins als 1.350 euros per al personal màximament exposat als 350 euros. El personal de residències tindrà una gratificació extraordinària de 900 euros. En total, aquest reconeixement puja a 140ME, dels quals 126ME són per al sistema de salut públic.

La consellera Vergés va dir que l’acord del Govern de la Generalitat va més enllà d’aquesta compensació que es veurà reflectida a la nòmina d’agost. Es preveu una partida extraordinària de 80 milions d’euros repartits en els pressupostos dels pròxims dos anys.

Hem d’anar més enllà i per això durant els anys 2021 i 2022 inclouran partides de 40 milions d’euros per reconèixer l’esforç continuat que hauran de fer per recuperar l’activitat que s’ha deixat de fer.

La consellera va reconèixer que aquesta mesura, que impactarà en el pressupost de la Generalitat del 2020 que encara no s’ha aprovat, no aborda les necessitats estructurals que s’arrosseguen de fa anys i que la crisi del coronavirus ha fet aflorar. A tot això, el vicepresident econòmic, Pere Aragonés, va confirmar que el projecte de comptes recull el 60% de la paga extra que es deu als sanitaris des del 2013.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.