L’AVAH fa crida per a la mostra de postres casolanes de la Festa Major petita

La Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita tindrà mostra de postres casolanes. Una iniciativa de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH) que necessita de la participació de les calellenques i calellencs, quants més millor, per obtenir finançament per als seus projectes d’atenció sociosanitària. És una rèplica de la mostra de plats casolans que omple l’envelat de Festa Major de La Minerva, el setembre, però en un format més petit. El dissabte 17 de juny tindran parada davant el mercat municipal, on exposaran els pastissos, coques, magdalenes i dolços que els porti la gent i que després repartiran a canvi d’un donatiu.

Carme Puig, de l’AVAH, explica l’origen de la iniciativa que aquest 2023 arribarà a la sisena edició.

A la vista del què fem amb els plats casolans per la Festa Major de La Minerva, a la junta va sortir la idea de replicar-ho però amb un format més petit. Demanem a la gent que prepari un postre que no necessiti nevera, perquè els venem en una parada al carrer a canvi d’un donatiu.

A la parada que tindran davant el mercat municipal no disposaran de nevera on guardar els dolços i, per això, que puguin conservar-se a temperatura ambient és un requisit indispensable. L’AVAH compta amb molts particulars i empreses que sempre els col·laboren.

La gent acostuma a portar-nos pastissos i coques, alguna vegada també ens han fet arribar ratafia feta a casa (…) I tenim també les pastisseries, que ens col·laboren amb els seus dolços, com per exemple els tortells.

Segons Puig, la crida pot servir perquè famílies senceres es trobin a la cuina per preparar les postres i que, d’aquesta manera, els petits de la casa aprenguin d’una forma divertida què és la solidaritat i que ajudar a la gent que ho necessita també està a les seves mans.

El nen i la nena aprèn que el dolç que ens porta s’ha fet pensant en un objectiu col·lectiu, per ajudar a les persones que tenen algun problema de salut. És una manera bonica d’educar a la mainada en la solidaritat i l’ajuda als altres.

A diferència de la mostra de plats casolans, que s’ha d’avisar amb temps; per a la dels postres del pròxim 17 de juny no és imprescindible. Amb tot, hi ha dos telèfons disponibles 93 769 11 31 i 619 716 872 i l’adreça de correu electrònic avahcalella@gmail.com per posar-s’hi en contacte.

Les postres s’hauran de portar entre les nou i les deu del matí del mateix dissabte. A les persones amb dificultats, s’ofereix la possibilitat de recollir-les a domicili.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *