Tot a punt per la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita!

Imatge d'arxiu

La Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita del 16 de juny marca l’inici de l’estiu a Calella, i ho fa amb un dels actes tradicionals, els sopars al carrer, que reuneixen veïnats al voltant d’una taula per compartir plegats una estona a l’aire lliure, ara que ja ha arribat el bon temps. Se’n faran en una vintena de carrers, comptant-hi també el Puig de Popa, que l’ha previst per l’endemà divendres. L’altre acte característic és l’ofici de la secretària a la capella, on es repartiran rams de clavells entre els assistens, a qui es convidarà a la xocolatada del Passeig Manuel Puigvert a càrrec de l’Associació Sant Quirze. La programació inclou també actuacions de circ i concerts musicals, a més de cercavila gegantera i trobades de bestiari i gegantonets.

📆 DISSABTE 10 DE JUNY

L’agenda de la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita comença  amb el concert del cor de joves i el cor d’adults de l’Aula de Música de Can Llobet, a la Plaça de l’Església (21.30h). Oferiran un repertori de música dels anys 80, amb cançons de Madonna, Sting, Tina Turner o Michael Jackson.

📆 DIJOUS 15 DE JUNY

Els veïnats i entitats de Calella s’encarreguen d’organitzar els sopars al carrer, que són un dels actes més populars de la festa major petita. Se’n faran en 19 punts:

📍 Associació Gent de Barri de Pequín (Colom, entre Barcelona i Sant Jaume)
📍 Associació de Veïns del carrer Amadeu (entre Bruguera i Sant Antoni)
📍 Calella Marxa (Plaça Catalunya)
📍 Joventut Artística (Església, entre Indústria i Amadeu)
📍 Veïns del carrer Barcelona (entre Sant Isidre i passatge Galcerán)
📍 Veïns del carrer Bruguera (entre Indústria i Costa i Fornaguera)
📍 Veïns del carrer Jovara (entre Amadeu i Indústria)
📍 Veïns del carrer Sagnier
📍 Veïns de carrer Sant Joan (avinguda del Parc)
📍 Veïns del carrer Sant Pere/Anselm Clavé (Passeig Manuel Puigvert)
📍 Veïns del carrer Sant Pere (entre Sant Antoni i Sant Jaume)
📍 Veïns del carrer Miquel Cuní
📍 Veïns del carrer Roser
📍 Veïns del Parc de Calella (entre Veracruz i Bisbe Plàcid Crous)
📍 Associació Udols de Foc – Diables de Calella (Parc Dalmau)
📍 Veïns del carrer Sant Josep
📍 Veïns del carrer Raval
📍 Veïns del carrer Batlle
📍 Veïns i comerciants del carrer Jovara (Plaça Vicenç Ferrer)

L’endemà divendres 16 de juny es farà el sopar al carrer a Puig de Popa, organitzat per l’Associació Cultural Codina.

📆 DIVENDRES 16 DE JUNY

L’ofici de la secretària, un dels actes més simbòlics i singulars de la festa major patronal de Calella, es farà a l’antiga Capella de Sant Elm i que ara porta els noms dels patrons de la ciutat: Quirze i Julita. És una celebració que forma part del Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya i té els seus orígens a principis del segle 18. Es va instaurar per la devoció religiosa de qui era llavors el secretari municipal, qui volia un ofici que se sortís de la solemnitat i l’encotillat de l’època, amb tocs festius. Així s’ha mantingut fins al dia d’avui. Durant la celebració es reparteixen clavells entre els assistents, que després estan convidats a la xocolatada que es fa al Passeig Manuel Puigvert, a càrrec de l’Associació Sant Quirze. Mossèn Salvador Gras, fill de Calella i rector de Malgrat de Mar i Palafolls, serà qui presidirà l’eucaristia (8h).

A l’Església Parroquial es celebrarà l’ofici solemne de Festa Major, amb l’acompanyament musical del Cor Harmonia, i l’eucaristia presidida per mossèn Cinto Busquet (11h).

A la tarda, sortiran els gegants de Calella (18h). Aniran de la Plaça Maresme, passant pels carrers Balmes, Església, Plaça de l’Església i Romaní, per acabar a la Plaça de l’Ajuntament.

Al Passeig Manuel Puigvert hi haurà el concert teatralitzat i ball de Festa Major amb la Banda del Drac (19h). El repertori inclourà diferents estils musicals per al gust del públic de totes les edats. L’Associació Sant Quirze i l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital s’encarregaran de preparar un sopar popular. Com sempre, en cas de pluja, es traslladaria a la Fàbrica Llobet-Guri.

📆 DISSABTE 17 DE JUNY

La mostra de postres casolanes a benefici de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital es farà davant el mercat municipal (10h) i cercavila de colles infantils de tabals que organitza la Colla Udols de Foc – Diables de Calella (10h). Hi participaran els Ratpenats infernals de Malgrat, Petits Musicae de Pineda, Tabalers i malabars de Tordera i Tabalers Els Tronats de Sant Feliu de Llobregat. Ho organitza la Colla Udols de Foc. Es trobaran a la Plaça de l’Església i aniran fins al Passeig de Mar, on hi haurà tallers i conta contes, amb servei de bar i esmorzar popular.

A la tarda, i al Passeig Manuel Puigvert, circ amb la companyia Sempre Arriba (18h). Es tracta de l’espectacle Ces’t pas possible, amb llenguatge de clown i acrobàcies aèries. L’entrada lliure.

Se celebrarà la gala de dansa Impulsa’t, organitzada per l’associació Tres al Cub, amb diferents propostes de ballarins i ballarines professionals i semiprofessionals de Calella i de la resta de la comarca (20.30h)

A l’Auditori de Can Saleta, concert de cambra amb el grup Afaitasons, organitzar per l’associació Cor i Orquestra Simfònica Harmonia (21h).

La Colla de Geganters i Grallers de Calella organitza la trobada de bestiari, que enguany arriba a l’edició número 13, i comptarà amb la participació de diferents figures d’arreu del país, entre les quals La Llopa, de la colla gegantera, i la Lea, dels Udols de Foc. A la cercavila també hi haurà la Víbria Trempada de Badalona, la Polseguera d’Argentona, el Gos Cancerber de Canovelles, el Basilisc de Mataró i la Cuca de Castellbisbal. Sortiran de la Riera Capaspre i passaran perls carrers Jovara, Batlle, Plaça de l’Església, Bisbe Sivilla i acabaran a la Plaça de l’Ajuntament. Allà es farà la ballada conjunta.

A la nit, concert de Punyent i sessió amb els djs Héctor Ortega i Edgar Machado de Flaix FM al Pati de l’Ós (23h). Hi haurà servei de bar i de menjar a càrrec de l’Associació Cultural Ital Youth.

📆 DIUMENGE 18 DE JUNY

La programació de Festa Major petita acabarà el diumenge amb la trobada de gegantonets que organitzen els més joves de la colla calellenca (9h). N’hi haurà set de convidades: gegantons Blaus de Granollers, Gegantons Blancs de Granollers, Colla de Gegantons de Girona, Colla Gegantera Can’Oriol de Rubí, Colla Gegantera Iluro de Mataró, Gegants de Sant Andreu de la Barca, Gegants de Plaça Nova Barcelona, Gegantons de Martorell. La plantada es farà a la Plaça de l’Església i la cercavila els portarà pels carrers Església, Sant Josep, Jovara, Escoles Pies, fins a la Plaça de l’Ajuntament, on hi haurà el ball final.

A la tarda, nova proposta de circ per al públic infantil i familiar al Passeig Manuel Puigvert (18h). Hi haurà l’actuació de la companyia La Troupe Malabó amb l’espectacle Kartapy.

Per acabar, concert amb Neus Mar i la cobla La Flama de Farners, que presentaran l’espectacle Trencadís, que portarà a un viatge sonor pels Països Catalans (19h).

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *