Calella tanca el maig amb 919 persones aturades

Avui s’han actualitzat les dades d’atur registrat, que apunten a un nou descens del nombre de calellenques i calellencs inscrits a les oficines d’ocupació com a aturades. Eren 919 persones en tancar-se el mes de maig, respecte les 987 que hi havia el mes anterior. Això deixa l’índex local en el 10,47%. El descens s’ha produït de forma generalitzada al Maresme, tal com es desprèn de les dades fetes públiques per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme. Ara hi ha 20.487 persones aturades. La reducció ha estat de l’1,76% en termes intermensuals i del 5,12%, en comparació amb la xifra d’ara fa un any.

68 calellenques i calellencs han abandonat les llistes de demandants d’ocupació en l’últim mes. Al conjunt de la comarca, on l’índex d’atur registrat és del 9,29%, ho han fet 366 persones.

Tal com mostra el Report d’Atur a la comarca, les dades del mes de maig escurcen distàncies amb la taxa provincial (9%) i la mitjana catalana (8,72%), però el comportament local continua marcant diferències. En relació al mes d’abril, la xifra de persones aturades ha repuntat en 7 dels 30 municipis de la comarca: Cabrils, Òrrius, Palafolls, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt i Vilassar de Mar.

En els extrems es troben Alella, Cabrera de Mar i Tiana amb taxes d’atur inferiors al 5% i Pineda de Mar, Tordera, Mataró i Calella que superen el 10%.

Infografia taxa d’atur registrat per municipis (Font. CCM)

Infografia taxa d’atur registrat per municipis (Font: CCM)

Podeu consultar al detall les dades d’atur registrat al Maresme clicant aquí.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *