L’edifici Parkinsol posarà càmeres de seguretat per combatre les ocupacions conflictives

Crits, baralles i intimidacions al veïnat. Aquesta és la problemàtica que es pateix a diari a l’edifici Parkinsol com a conseqüència de les ocupacions il·legals dels locals que hi ha tancats o abandonats. Ara mateix se’n tenen confirmats tres, tot i que aquesta passada matinada s’ha frustat l’intent per entrar en un quart. La sensació d’inseguretat que denuncien els veïns s’ha agreujat en els últims mesos sense que l’Ajuntament ho hagi pogut resoldre amb la mediació que s’està fent per part de la Policia Local amb l’objectiu de garantir-hi uns mínims de convivència. La mancomunitat del Parkinsol, que inclou els habitatges, locals i pàrquing, va acordar ahir prendre mesures per reforçar la seguretat. En paral·lel, l’alcalde Marc Buch ha reclamat a les administracions que impulsin reformes legals perquè es pugui actuar d’urgència davant d’ocupacions conflictives, com també va ser el cas dels Apartaments Codina.

Els tres locals ocupats il·legalment a l’interior de l’edifici del Parkinsol s’han convertit en un focus d’inseguretat que desespera als veïns i a la resta de persones que hi tenen negoci. Farts d’esperar que se solucioni, ahir van celebrar una junta extraordinària de la mancomunitat que agrupa les diferents comunitats de propietaris – habitatges, locals i pàrquing – per abordar la problemàtica i prendre decisions.

S’instal·laràn càmeres de seguretat als passadissos que connecten els sis blocs de pisos de l’edifici i es reforçaran les mesures d’accés a les plantes de pàrquing soterrades, on sí hi ha vigilància privada les 24 hores del dia.

Des de la comunitat del pàrquing, Ester Margarit, ha intervingut al programa La Ciutat per explicar-ho i també per lamentar que no tothom vagi a la una.

La gent que hi viu està desesperada, i encara més quan a la reunió no hi venen els propietaris dels tres locals ocupats. Només un ho ha denunciat (…) Què hem proposat? Doncs posarem càmeres de seguretat i es posarà una porta a la sortida del pàrquing, al passadís que porta al Jutjat de Pau. És un lloc que queda amagat i sol ser concorregut per gent que hi va beure i a drogar-se, a més de cridar i encarar-se amb els veïns.

Des de l’Ajuntament de Calella s’és conscient de la problemàtica que es viu al Parkinsol i l’alcalde Marc Buch ha garantit que s’hi continuarà actuant policialment de forma coordinada amb Mossos d’Esquadra i que se seguirà en contacte amb els veïns i l’administrador de finques; a més d’insistir en els intents de mediació per tal de recuperar uns mínims de bona convivència. La que no hi ha hagut en les últimes setmanes, segons ha reconegut al programa La Ciutat.

Hi ha hagut alguna baralla a l’interior, també a la zona exterior de l’edifici, i és cert que a alguns veïns se’ls ha increpat. Farà uns 15 dies hi va haver un moment de tensió entre els usuaris d’un establiment que van recriminar als ocupes la seva actitud, i això va desencadenar en una situació que va fer necessària la intervenció de la Policia Local per calmar els ànims.

Davant d’això, l’alcalde ha reiterat que mantindran una posició de tolerància 0 davant les ocupacions il·legals que generen conflictes socials. Tot i no voler-ne donar detalls, Buch ha afirmat que la Policia Local sap qui hi ha al darrera i que “són persones que no tenen una situació fàcil”, segons les seves pròpies paraules.

Alhora, com va passar en el cas dels Codina, ha lamentat que l’Ajuntament té una capacitat d’actuació limitada i que resulta necessari impulsar reformes legislatives que permetin donar solucions d’urgència.

Com Ajuntament, tolerància 0 davant les ocupacions i més quan generen problemes de convivència i no respecten l’entorn. Els veïns sempre ens tindran al seu costat per ajudar-los. Malauradament no podem fer més perquè la llei és com és. El primer i més important és que el Parlament i el Congrés legislin per actuar contra aquestes ocupacions, i que sigui de forma ràpida.

Amb tot, l’alcalde ha agraït als veïns i veïnes la seva predisposició a col·laborar amb els cossos policials.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *