L’elevat risc d’incendi forestal posa en guàrdia cossos d’extinció

adfaltmaresme_vehicles

Els ADF de l’Alt Maresme tenen els vehicles a punt per si cal actuar i alguns dels seus voluntaris estan de guàrdia per si cal activar-se, En aquests moments, la nostra zona està al Nivell 2 d’alerta i en alguns sectors de Catalunya s’ha activat el pla ALFA 3 per perill extrem d’incendi forestal.

adfaltmaresme2L’avís per altes temperatures d’aquest cap de setmana, junt amb l’elevat risc d’incendi ha posat en alerta als cossos de seguretat i extinció. A casa nostra, els voluntaris de l’ADF estan de guàrdia per si cal actuar com ja va passar la setmana passada amb l’incendi que es va declarar al terme municipal de Blanes i que va cremar unes 30 hectàrees.

La seu dels ADF està a Santa Sussanna, des d’on coordinen tots els efectius. Disposen de 4 vehicles i una quinzena de voluntaris. El seu àmbit de cobertura és de Calella a Palafolls i està integrada a la Federacio d’ADF del Maresme, que coordina les 12 ADF de la comarca.

Per altra banda, Protecció Civil està avisant a través de les xarxes socials de l’activació del pla PROCICAT per calor extrema i demanant a la ciutadania en general que cal “moderar activitat física durant les hores centrals del dia i hidratar-se sovint”.

La temperatura màxima d’avui a Calella és de 26.5ºC que junt amb una humitat del 86%, fa que la temperatura de xafogor sigui de 38ºC.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat