Els alumnes de 4t d’ESO s’enfronten demà a les competències bàsiques

Foto: CCMA

Les competències bàsiques són unes proves d’avaluació externa que s’utilitzen per valorar el sistema educatiu català. A l’últim curs de l’educació secundària obligatòria també serveixen perquè els alumnes puguin comprovar si estan preparats per entrar al món laboral o per accedir als estudis superiors.

La directora pedagògica de l’Escola Pia de secundària i batxillerat, Mercè Pedemonte, ha explicat en què consisteixen.

«Són unes proves, en el cas de 4t d’ESO no són tant competències bàsiques, és una prova d’avaluació, i el que avalua és més que res les competències que ells necessiten tant per poder seguir estudiant com per poder entrar al món laboral, com pot ser entendre el que llegeixen, expressar-se amb claredat i correcció, tenir un nivell en una llengua estrangera, saber resoldre problemes matemàtics similars als que es poden trobar a la vida quotidiana, d’aquest estil, i una part de continguts de 4t d’ESO també s’avalua»

Demà s’avaluaran les matèries de Llengua catalana, Llengua castellana i Matemàtiques, unes proves que tindran 60 minuts de durada. Dimecres és el torn de la Llengua estrangera i de la prova científico-tecnològica, exàmens que duraran una hora i quinze minuts. Segons Pedemonte, a l’Escola Pia l’anglès és l’assignatura en la que els alumnes tenen millors qualificacions.

L’escola utilitza els resultats per fer i aplicar propostes de millora de cara al curs següent.

«Els resultats són individuals de cada alumne, a ells els hi donem l’informe perquè a ells els serveixi per saber, en comparació amb la mitjana de Catalunya com estan, i més en una etapa en que han de prendre la decisió de quin camí continuen quan acabin l’etapa. Nosaltres ho analitzem des de cada matèria per veure què és el que ha anat bé i, per tant, està funcionant correctament, què és el que no ha anat tan bé i llavors fem les propostes de millora de cara a l’any següent i llavors les apliquem per intentar millorar i ajustar-nos»

Els dies dels exàmens venen professors externs al centre per supervisar als alumnes. També els corregeixen mestres d’altres escoles.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a la directora pedagògica de l’Escola Pia de secundària i batxillerat, Mercè Pedemonte.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *