Ital Youth, una nova entitat per construir la cultura Sound System a Calella

Promoure entre els joves els valors de la tolerància i el respecte a través de la cultura, com a concepte majúscul, és la vocació de la nova entitat que s’acaba de crear a Calella, i que es presentarà en un acte públic al Passeig Manuel Puigvert, aquest diumenge. Ital Youth vol construir i assentar la cultura Sound System a Calella a través d’activitats musicals i artístiques. Aspira a ser paraigües dels joves que busquen espais alternatius d’oci i interrelació. El primer cap de setmana d’agost faran una festa amb reminiscències jamaicanes.

El concepte Sound System ens transporta a la Jamaica dels anys 50. Es muntaven festes al carrer amb la música que sortia dels altaveus connectats a un tocadiscos, alimentat per un generador que es podia moure d’un lloc a un altre. Una cultura que va arribar al vell continent als anys 70.

La idea d’Ital Youth és traslladar aquesta filosofia de cultura i valors a Calella. De fet, el nom de l’entitat és una abreviatura de l’expressió jamaicana “Vital Youth”.

Fomentar la tolerància i el respecte entre els joves a través d’expressions culturals com la música o les arts escèniques és la seva vocació. “Seleccionem la música que considerem té lletres positives per a la societat: les que expressen tolerància i amor, respecte cap als altres. Un conjunt de valors que volem començar a construir a Calella des d’una base molt petita, que som nosaltres”, ha explicat Albert Cisa, un dels impulsors de l’associació.

I l’arrencada serà aquestes pròximes setmanes. Ital Youth prepara un parell d’activitats per donar a conèixer l’associació, que està en tràmits d’inscriure’s al registre d’entitats de Calella. Diumenge faran un vermut al Passeig Manuel Puigvert, amb música en vinil, on es podran comprar les entrades anticipades per a la festa que preparen per al primer cap de setmana d’agost. 3 euros anticipades i 5 euros a taquilla.

“El dissabte 6 farem una festa a la Fàbrica Llobet, que serà una de les parts fonamentals de l’activitat de l’associació: difondre la música jamaicana a través d’equips autoconstruïts de Catalunya. Per aquesta primera vegada ens acompanyaran els amics d’Esplugues de Llobregat, Wiggle Yard aka Kusasi Sound”, ha detallat Cisa.

Equips de so autoconstruits, com els rudimentaris que es feien sonar a les festes dels carrers de Jamaica fa més de mig segle. La gent d’Ital Youth explica que si l’entitat arrela i les seves propostes agraden i tenen seguiment, n’hi haurà un també a Calella.

Albert Cisa, Pau Dangla i Edgar Mateu estan al capdavant de l’associació, que ja ha rebut el suport i la col·laboració de gent de Calella i la destacada del cantant de reggae Irie Souljah, el nom artístic del músic local Pep Grau.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *