L’Encenall passa a ser un centre concertat per la Generalitat de Catalunya

El servei d’atenció i suport a persones amb trastorns mentals podrà, gràcies a la concertació pública del projecte, ampliar activitats i hores de funcionament, també durant el cap de setmana. El president de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH), s’ha felicitat pel pas donat perquè suposa la consolidació d’un dels seus programes socials.

Des de principis d’octubre és el nou Club Social de Salut Mental Encenall, autoritzat pel Departament de Treball, Afers Socials i Família. Continua desenvolupant la seva activitat a les reformades i millorades instal·lacions dins la Fàbrica Llobet-Guri -amb una inversió per part de l’Ajuntament de Calella-, amb l’objectiu d’afavorir la inclusió social i comunitària de persones que pateixen trastorns mentals. La concertació del servei per part de la Generalitat de Catalunya comportarà millores directes en l’atenció a l’usuari. Ho ha explicat el president de l’AVAH, Josep Puig, en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

“Estem sota la tutela de la Generalitat de Catalunya i passem a implementar els programes que ha planificat el Departament d’Afers Socials i Famílies amb la Federació Catalana de Salut Mental (…) Treballarem una tarda a la setmana, sempre un dissabte o un diumenge durant el cap de setmana, i ens permet donar més hores de servei als nostres professionals. En definitiva, això ens permet millorar-ho tot”, ha comentat Puig.

El president de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital assegura que aquest és un pas molt important per a l’entitat i la consolidació del programa. “Tindrem una quantitat assignada mensual i això ens donarà la tranquil·litat perquè cobrim un dels cinc programes que tenim. Més perquè se’ns ha disparat el cost perquè gairebé hem doblat les hores de permanència dels nostres professionals. Tenim 5 professionals contractats legalment, i això que no dediquem un euro al manteniment jurídic-administratiu de l’entitat”, ha exposat el president de l’AVAH.

Actualment, el Club Social de Salut Mental l’Encenall ofereix atenció d’una vintena de persones al dia, amb la possibilitat d’ampliar-la fins a la trentena d’usuaris. Aquests arriben derivats de bàsicament dels serveis de Salut Mental de la zona, però també dels Serveis Socials.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *