L’Encenall s’integra a la xarxa d’atenció de salut mental catalana

Imatge: RCT

La Generalitat de Catalunya reconeix el Club Social l’Encenall com a part del Sistema Català de Serveis Socials. Feia temps que des de l’entitat es volia augmentar la categoria per rebre més recursos i personal per atendre als usuaris, que ronden al voltant de la seixantena. Són part d’un programa que té com a objectiu la inclusió social i comunitària de persones amb un trastorn mental per evitar-ne la recaiguda ocupant el seu temps lliure.

Una placa a la porta distingeix el Club Social l’Encenall com a una entitat proveïdora del Sistema Català de Serveis Socials. La institució, que atén a persones amb dificultat d’inclusió social i comunitària a causa d’un trastorn mental, augmenta la categoria i també els serveis. Compten amb un professional més en plantilla per atendre els usuaris i adequar-lo, finalment, a les necessitats actuals de la seixantena de persones que es beneficien del servei. Josep Puig, president de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH) celebrava a LA CIUTAT que a mitjan any passat es pugés de categoria.

A efectes pràctics, que el Club Social de l’Encenall passi a formar part de la xarxa d’atenció de salut mental de Catalunya suposa que, per rebre els recursos econòmics públics s’hagin de comprometre a complir els requisits de la Generalitat i cobrir determinades tasques, com també atendre un mínim d’usuaris i tenir més personal. Des de l’AVAH veuen positiva aquesta evolució, que els permet cobrir el cost social del personal, però no és suficient per a les activitats que duen a terme. El servei que fa l’Encenall el complementen els voluntaris “és molt complet”, explica Puig.

El Club Social l’Encenall va néixer el maig del 2002. Els usuaris són persones que han estat ateses en comunitats terapèutiques o centres de desintoxicació. Per evitar una recaiguda, l’entitat organitza activitats per omplir el seu temps lliure i afavorir a la inclusió social.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.