Salut considera que el CAP de Calella no necessita reforç a l’estiu

Imatge d’arxiu

El Departament de Salut reforça els CAP de municipis costaners de l’Alt Maresme i Girona per l’estiu. Calella en queda fora perquè des de la Regió Sanitària de Girona indiquen que la plantilla “ha crescut un 34%” els últims sis anys i és “suficient per donar resposta a les necessitats de període estival”. En canvi, Pineda, Malgrat de Mar i Canet de Mar són els municipis de l’Alt Maresme on sí s’ampliarà la plantilla de professionals sanitaris durant els mesos d’estiu.

El Departament de Salut ha anunciat la incorporació durant l’estiu de 138 professionals que reforçaran el CAP en municipis costaners de l’Alt Maresme i comarques de Girona, però no Calella. Salut justifica la decisió “perquè la plantilla estructural ja té la dotació suficient per donar resposta a les necessitats del període estival”.

Des de la Regió Sanitària de Girona, s’indica que entre el 2018 i 2024 “la plantilla ha crescut un 34%”, sumant 14 treballadors i passant de 41 a 55. Aquest fet, segons Salut, permet “que el CAP tingui capacitat suficient per cobrir l’augment assistencial i les vacances dels treballadors durant l’estiu sense haver d’incorporar reforços”.

Pineda, Malgrat de Mar i Canet de Mar són els municipis de l’Alt Maresme on s’ha decidit destinar més personal als seus ambulatoris. A més, el CAP de Malgrat de Mar, funcionarà les 24 hores del dia entre el 23 de juny i el 8 de setembre. En el cas de Pineda, el CAP ja funciona les 24 hores amb atenció continuada. També arribaran reforços a diversos centres d’atenció primària a la Costa Brava i la Selva Marítima, on el volum de turistes i persones que tenen segones residències fan que els mesos d’estiu s’incrementi l’activitat en aquests CAP o consultoris locals.

L’altra cara de la moneda són els hospitals, on Salut tancarà llits a tot el territori durant l’estiu. Tot i això, a la Regió Sanitària de Girona aquest estiu es tancaran un màxim d’un centenar de llits. El Departament ha anunciat que mantindrà entre un 90 i un 98% dels llits oberts al llarg de tot l’estiu. Això representa que només es tancaran entre 14 i 105 llits en funció de la quinzena del mes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.