L’equip de la pel·lícula “Mother of Apostles” porta a Calella la gira benèfica mundial a favor d’Ucraïna

EDITATS_MOTHER_28062022

Aquest dimecres es farà una sessió de cinema solidari a Can Saleta en el marc del projecte “Som d’Ucraïna amb amor” per recaptar fons a benefici del país immers en una de les guerres més crues dels últims anys a Europa. La sessió l’organitza l’Associació de Persones Creatives per la Pau en col·laboració amb l’Ajuntament de Calella i es projectarà Mother of Apostles, un film del 2014 que narra les atrocitats de la guerra al territori ocupat d’Ucraïna. La sessió comptarà amb la participació del productor de la pel·lícula, Dmytro Ovechkin.

La pel·lícula, que ha estat reconeguda amb prop de 60 premis arreu del món, està basada en fets reals, i vol ser un homenatge a totes les mares que han perdut els seus fills a la guerra, a la vegada que mostra els horrors de les confrontacions bèl·liques (odi, traïció, intimidació o assassinat). Així, l’espectador veu la imatge completa de la tragèdia, i com el país ha quedat en runes, no només materials, sinó també pel que fa al cos i l’ànima dels seus habitants.

El film es projectarà demà dimecres 29 a les 19 h a Can Saleta. Katerina Kasturi, ucraïnesa i una de les organitzadores de l’esdeveniment, ha aprofitat l’ocasió per convidar a tots els calellencs i calellenques a veure-le. Diu que aquest el film, ara mateix, és la bandera del seu país.

Volem convidar especialment a la gent de Calella a veure la pel·lícula perquè ara mateix aquest film és la bandera del nostre país. És el que mostra que està passant. Amb les pel·lícules aconseguim arribar als sentiments de la gent, a tocar-los el cor, aconseguim entendre’ns entre tots… Amb aquesta pel·lícula veurem que la guerra no és la solució, que el camí és la pau.

Kasturi assegura que la sessió també servirà per agrair a Calella tot el que ha fet pel seu poble, immers en una de les guerres més tràgiques dels darrers temps. L’entrada és gratuïta, però es recolliran aportacions voluntàries.

Vull donar motles gràcies a totes les persones que ens han ajudat i que el que han fet per nosaltres. Aquesta pel·lícula és la nostra manera de mostrar la nostra gratitud. Esperem que els hi arribi al cor.

La iniciativa també compta amb el suport del Consolat General d’Ucraïna a Barcelona i l’Ajuntament de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *