Les AFA de La Minerva i El Far tornen a rebre la subvenció municipal de 5.000 euros

Les associacions de femílies de les escoles públiques de primària de Calella han recuperat aquest curs la totalitat de la subvenció que reben del’Ajuntament. L’any passat se’ls va rebaixar en un 20% per tal de derivar-ne una part a les necessitats de la pandèmia. Se’ls subvencionarà amb 5.000 euros, diners que les AFA reben amb els braços oberts després d’un curs molt complicat on no van poder realitzar cap de les activitats que organitzen. Els centres concertats de Calella i l’Insitut Bisbe Sivilla han rebut una subvenció de 1. 500 euros.

Tant des de l’escola El Far com La Minerva celebren haver recuperat la totalitat de la subvenció. Natàlia Viver i Fara Catà, presidentes de les AFA de la Minerva i El Far, respectivament, han exposat en declaracions a Ràdio Calella TV, que aquests diners són bàsics per assegurar la qualitat de l’educació en un moment complex pels centres públics.

Ens varen retallar pel fet d’ajustar altres àrees. Aquest any en el darrer consell escolar ja ens van comunicar que recuperem la subvenció en el seu total.

L’any passat vam rebre 4.000 euros, perquè van destinar-ho a temes socials i aquest any ens han comunicat que seran 1.000 euros més, per tant, uns 5.000

Les dues presidentes recorden que no es dediquen només a organitzar xocolatades i excursions sinó que, entre d’altres, s‘encarreguen a contribuir amb la compra de material o la millora en l’adequació de les instal·lacions. Viver posa d’exemple a què destinaran la subvenció d’enguany.

Aquestes subvencions les fem servir exclusivament per allà on l’escola no arriba. Aquest any renovem els patis, posem els tendals, ajudem amb l’hort, posem les pantalles a les classes, comprem material escolar… Amb tot el que ens diu l’escola ajudem fins on podem.

També exposen que per culpa de la pandèmia han perdut l’altra font d’ingrés que tenien aquestes associacions, les activitats solidàries que organitzaven al llarg del curs escolar per recaptar diners. L’any passat no van poder celebrar cap ni una i la butxaca de l’AFA de la Minerva ho ha notat.

Les vies d’ingrés que teníem habitualment gràcies a les múltiples activitats que fèiem, l’any passat tampoc vam poder fer res. L’AFA no ha tingut altres ingressos que no sigui la subvenció. No vam poder fer Sant Jordi, ni els berenars, ni les festes…

A l’escola El Far part de la subvenció la destinen a cobrir l’acollida dels alumnes als matins o a les activitats extraescolars que organitzen a les tardes.

Des de l’AFA, ajudem amb l’acollida i extraescolars. Fem moltes més coses que xocolatades i venim d’un any molt complicat on no hem pogut fer res. La subvenció ara mateix és molt necessària.

Les dues AFA van reaccionar públicament l’any passat criticant la retallada de la subvenció i exposant que la situació de crisi també els afectava en ells directament i assegurant que els caldria tot el contrari, més diners que mai.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *