S’acaben les restriccions de la pandèmia, però es manté el tancament de l’oci nocturn

El govern de la Generalitat ha decidit posar fi a la majoria de les restriccions i ha anunciat que a partir de divendres s’eliminen els aforaments, els horaris i la limitació de les reunions a 10 persones. La mesura que continuarà en vigor, almenys durant una setmana més, és el tancament de l’oci nocturn. L’executiu català ha decidit aixecar el gruix de restriccions en un moment en què els contagis d’òmicron continuen amb xifres rècord i sense assolir el pic de la sisena onada.

La portaveu del Govern, Patricia Plaja, ha subratlla que hi ha un “equilibri fràgil”.

A partir de la matinada de dijous a divendres cauen bona part de les mesures restrictives, perquè el govern considera que ni són necessàries ni estan justificades. Han servit, però la pandèmia evoluciona i ens hem de readaptar.

A partir de divendres totes les limitacions d’aforament desapareixen. A hores d’ara afecten la restauració, cultura, gimnasos, parcs d’atraccions, equipaments cívics, actes religiosos, bingos i sales de joc, a més de cerimònies civils.

El Govern també elimina la limitació dels horaris de tal manera que cada negoci o activitat, obrirà en funció de la llicència que tingui.

També s’aixeca la limitació de les trobades socials, que fins ara era de 10 persones. Això si, el Govern continua recomanant que a la restauració les taules siguin, com a molt, de 10 comensals.

L’oci nocturn continuarà tancat, de moment, una setmana més. La portaveu de l’executiu ha avançat que el govern mantindrà una reunió aquesta tarda amb els responsables de la patronal per anunciar-los la decisió i pactar una data de reobertura.

Està previst que aquesta tarda el govern tingui reunió amb representants de l’oci nocturn. Si bé, no podem posar data, per part del govern hi ha compromís de no allargar ni un dia més del necessari el tancament. Esperem que a la reobertura sigui una realitat durant les setmanes vinents.

La patronal Fecasarm en reclamava l’obertura immediata per poder tenir “un rodatge” de cara a esdeveniments com el Mobile World Congress, que està previst que se celebri entre el 28 de febrer i el 3 de març.

Des d’avui mateix els propietaris d’aquests establiments poden demanar les noves ajudes d’entre 15.000 i 120.000 euros aprovades per la Generalitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *