Les agulles i els punxants ja es poden portar a la deixalleria municipal

Des de principis d’agost la deixalleria municipal ha ampliat el seu servei amb un nou punt de recollida d’agulles i punxants. La generació, procedent de tractaments de salut a domicilis particulars, ha estat una fracció de residus que ha anat en augment els darrers anys. Els materials per tractaments puntuals o de llarga duració com la diabetis, acaben convertint-se en un residu habitual als domicilis degut a l’ús abusiu del material d’un sol ús.

Ara els calellencs poden dipositar aquest residu a casa, en un recipient rígid, impermeable i estanc, amb resistència al trencament i a les punxades, que sigui opac a la vista i qualsevol color, excepte blau, i dipositar-ho a un contenidor identificat com ”Agulles i punxants” i “Residu biològic incinerable de procedència domiciliària”, que es troba juntament amb la resta de residus especials perillosos en un espai tancat i cobert.

Quim Pla és el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Calella.

Molta gent fa servir aquest tipus d’agulles a casa seva ja sigui de forma puntal com de llarga durada, com les persones diabètiques. Fins ara no teníem un lloc on poder deixar aquests residus i el que s’ha fet és posar aquest punt a la deixalleria i el que fa la gent que fa servir aquest tipus d’agulles és posar-ho a dins d’un recipient fins que ho tanquen i ho porten a la deixalleria on hi ha un contenidor especial.

A finals del 2018, la Generalitat de Catalunya a través de l’Agència de Residus, va determinar que les agulles i punxants s’havien de recollir a través dels sistemes municipals de recollida de residus i tractar-se com Residus Especials en Petites Quantitats. Pla ha dit que, en tractar-se d’un material delicat i perillós que s’ha de dipositar a contenidors especials, no es pot portar a la deixalleria mòbil.

És un material delicat i perillós i és per això que ha de ser un recipient rígid i estanc que quedi ben tancant perquè no hi hagi perill i es porti a incinerar. De moment no es pot portar a la deixalleria mòbil. Acumular-ho i portar-ho a la deixalleria

La deixalleria municipal funciona de dilluns a divendres de nou a una i de dos quarts de quatre a dos quarts de sis, i els dissabtes de nou a dues del migdia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *