Les antigues pistes d’atletisme es convertiran en el Parc de les Veles

PARC_DE_LES_VELES

El Govern Municipal acaba d’aprovar inicialment el projecte per ordenar estèticament i funcionament el terreny no urbanitzat que antigament havia acollit les pistes d’atletisme, a tocar de la platja. Hi haurà zones d’esbarjo infantil, un camí per al passeig, i s’hi mantindrà el tancat de pipi-can però amb condicions millorades. Tot el sector tindrà un marcar caràcter mariner, i d’aquí el nom amb què s’ha batejat: el Parc de les Veles.

El regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Espais naturals de l’Ajuntament de Calella, Marc Buch, ha explicat les característiques que tindrà l’espai per prendre la denominació de Parc de les Veles.

El paisatgista ens ho va proposar perquè antigament aquí hi havia hagut unes drassanes. També ens servirà per recordar el passat i l’entorn mariner: s’hi muntaran uns elements que representaran veles que tindran una funció decorativa i posaran en valor que a Calella hi continua havent activitat nàutica.

 PHOTO-2018-05-23-12-49-04El projecte global s’executarà en tres fases i abraçarà tot el sector, on ara no hi està permès l’aparcament de vehicles. El regidor ha explicat quina serà l’endreça tant funcional com estètica que s’hi preveu.

Hi haurà un pipi-can per als gossos, com el d’ara però modificat amb millors condicions, zones de jocs infantils i una gran zona de parterres amb vegetació i un camí central per als vianants i molts d’arbres. Farem d’aquella zona un petit parc molt agradable, convertint el que és ara àrid en una gran zona verda.

Buch ha especificat que l’espai estarà lliure de vehicles, a excepció dels de serveis.

A part del Club Nàutic també hi ha l’estació de bombeig d’aigua i hi ha d’haver accessos per als serveis, i està previst al projecte perquè s’hi pugui accedir en vehicle quan sigui necessari.

La primera fase del projecte, pressupostat en gairebé 323.500 euros a l’espera del preu final d’adjudicació, se centrarà en l’espai més pròxim al Cementiri Vell. Es calcula que s’hi podria començar a treballar aquesta tardor.

Ara estem tramitant el projecte, que està en exposició pública que són 30 dies. També pendents del permís de Costes. La nostra previsió és iniciar les obres durant el tercer trimestre de l’any.

El terreny no urbanitzat estan inclòs dins el domini públic maritimoterrestre, sota regulació de la Llei i el reglament de Costes.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista al regidor de Medi ambient, Sostenibilitat i Espais naturals de l’Ajuntament de Calella, Marc Buch, a l’Info Migdia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat