Els Segadors del Maresme reivindiquen l’acció de Canet de Mar

segadorsmaresmecanet

I afirmen que prèviament van avisar a la Policia Local del municipi. Els Segadors afirmen que el cos policial els va permetre treure les creus i els va demanar que no hi haguessin aldarulls. El portaveu del moviment, Jose Casado, assegura que demanar permís a la comissaria mostra la seva voluntat de no realitzar cap acte violent. L’enfrontament entre membres dels Segadors del Maresme i del CDR de Canet va finalitzar amb diverses persones ferides.

Són declaracions de Jose Casado en una entrevista a l’Info Vespre.

Vam entrar a la comissaria i vam informar que anàvem a treure les creus i l’únic indicatiu que ens van dir és que no muntéssim “follon”, que no la “liessim”, que anéssim amb cuidado. Nosaltres des del moment que anem a una comissaria a demanar permís per treure una cosa que està a la via pública, a espais públics, denotem l’actitud que volem fer. Si fóssim violents, ens callaríem la boca i aniríem directament al lloc i muntaríem “el follon padre”, però no va ser així, vam voler curar-nos en salut i vam avisar primer a la policia per evitar conflictes i actes violents.

Casado ha declarat que van ser insultats, agredits i vulnerats, però assegura que cap membre dels Segadors va agredir a ningú.

Jo estava per allà. L’acció era anar a treure les creus que havien posat i ens estaven esperant membres del CDR amb membres de la CUP. En el moment que ens dediquem a treure les creus, es van tirar a sobre nostre. El tal Marc Giménez, que és el regidor de la CUP de Canet, com es pot veure bé als vídeos, va agafar a un noi del coll, el va tirar al terra, li va donar cops de peu des del terra, fins que se li tira a sobre gent per separar-los i quan ens anàvem, una senyora que també diu que ha sigut agredida, va enganxar a un dels nostres, com també es pot veure bé als vídeos i no el deixava marxar, agafant-lo de la cara, de l’esquena…

El portaveu dels Segadors ha informat que hi ha quatre persones del moviment ferides que presentaran denúncia.

Quan ens anàvem, a una de les nostres noies també la van agafar i la van tirar al terra i a una altra noia la van mossegar. De fet, si no m’equivoco, hi ha quatre informes de lesions per presentar al jutjat, suposo que entre avui i demà es presentaran les denúncies.

Aquestes quatre persones es sumarien als tres ferits del CDR i de la CUP de Canet, que també presentaran denúncies.

Jose Casado ha explicat que en l’actuació hi van participar unes 15 persones dels Segadors del Maresme i d’un col·lectiu anomenat Resistència Catalana Justicieros Nocturnos i que van portar les creus a comissaria un cop les van arrencar.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Jose Casado, portaveu dels Segadors del Maresme.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. FRANCISCO VELASCO MARQUEZ escrigué:

    Encuentro del todo inadmisible esta noticia, no hay ninguna referencia a los CDR, ni ninguna entrevista, ni ninguna declaración del Ajuntament de Canet de Mar, ya hace tiempo que veo que Radio Calella está solo por un lado. Es que ni se ha preguntado a la policía si es verdad lo que relata el Sr. Casado. Vaya noticia el comentario de solo una parte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *