La sarsuela “El Dúo de la Africana” obrirà la setena Temporada Lírica Ciutat de Calella

L'alcaldessa Candini i el director del Cor i Orquestra Harmonia, Albert Deprius (dreta) en la roda de premsa de presentació de la Temporada Lírica al Departament de Cultura

Se’n farà una doble funció, els dies 6 i 8 de juliol, al Teatre de la Sala Mozart i sota la direcció musical d’Albert Deprius. Les entrades estan a la venda de forma anticipada a taquilla o per internet a tictactiquet.com, i el preu va dels 15 als 30 euros en funció de la ubicació de la butaca. La Temporada Lírica Ciutat de Calella celebrarà enguany la setena edició, amb una programació consolidada i formada per quatre espectacles.

La programació es va presentar a la seu del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb la intenció clara de donar una major projecció a un cicle musical organitzat pel Cor i Orquestra Simfònica Harmonia, amb el suport de l’Ajuntament de Calella, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

La temporada lírica començarà amb la sarsuela en dos actes El Dúo de la Africana de Manuel Fernández Caballero. . Se’n faran dos funcions, el divendres 6 de juliol a les 22.00h i el diumenge 8 de juliol a les 19.00h. El director artístic de la Temporada Lírica Ciutat de Calella, Albert Deprius en donava més detalls en la roda de presentació del cicle.

És una sarsuela molt còmica, relativament curta, és el que s’anomena el ‘género chico’ però no perquè tingui menys qualitat sinó perquè té una durada d’1 acte. Nosaltres n’hem fet una adaptació l’allarguem a dos actes, durarà gairebé dues hores i creiem que serà un espectacle amb pes.

Els intèrprets seran la soprano Anna Farrés, el tenor Carles Cremades i el baríton i actor Marc Calvo; amb la direcció escènica de Joan Garrido.

La temporada continuarà amb el concert de la Simfonia del Nou Món del compositor txec Antonín Dvorák amb el Cor i l’Orquestra Simfònica Harmonia, el divendres 27 de juliol al Teatre de la Sala Mozart.

És possiblement la simfonia romàntica més popular i coneguda després de la cinquena de Bethoven, que la vam fer fa dues temporades. Es una perla del repertori romàntic i ho complementarem amb les ‘suites’ arlesianes de Bizet.

La següent cita serà per la Festa Major de la Minerva, el divendres 23 de setembre a l’envelat de mar. S’ha programat una Gala Lírica “Tarda Italiana” de recull d’àrias, cors i obertures d’òperes italianes, combinades amb cançó napolitana. El Cor i l’Orquestra Simfònica Harmonia comptarà novament amb la intèrpret Beatrice Jiménez.

L’envelat no és un lloc on els que es dediquen a la música els agradi actuar però ens hi sentim a gust perquè estem a casa i a totes les festes majors hem actuat allà. Ens permet apropar més la lírica al poble,i és un concert popular i festiu. I dona cabuda a més gent, perquè el preu és més popular.

La temporada lírica es clourà amb el tradicional Concert de Cap d’Any, de valsos, polques i peces de caire nadalenc. Es farà el divendres 29 de desembre al Teatre de la Sala Mozart.

Albert Deprius va assegurar que el cicle musical arriba a la setena edició plenament consolidat i acollint cada vegada un públic més ampli i fidel.

Creiem que la temporada està més que consolidada, bàsicament per l’augment de públic i no tan sols local, sinó comarcal i d’arreu del país. I no una vegada puntualment sinó que repeteixen a tots els espectacles. Comptem amb una mitjana de 2.500 espectadors, que per a un Calella no està gens malament.

Aquesta nova edició de la Temporada Lírica Ciutat de Calella coincidirà amb el vintè aniversari del Cor i Orquestra Simfònica Harmonia. Una efemèride que l’associació celebrarà organitzant concerts, actes culturals i conferències.

Des de l’Ajuntament de Calella, Montserrat Candini va reafirmar el seu compromís amb la cultura i el certamen líric. Una aposta que l’alcaldessa va traduir en números pel que fa a la inversió feta amb diner públic.

Claríssimament apostem per la cultura des de diferents disciplines. Tot allò que té a veure amb la Coral i la Temporada lírica també ens hi comprometem (…) En aquests sis anys, 190.000 euros per part de l’Ajuntament hem col·laborat, d’una manera compromesa amb l’excel·lència del treball. Tant de bo que la setena temporada tingui els mateixos encerts i la mateixa resposta per part del públic.

Durant la roda de presentació de la Temporada Lírica Ciutat de Calella, el director de l’àrea de música de l’Institut Català de les Empreses Culturals, Albert Bardolet va felicitar l’organització i va traslladar el compromís del Departament de Cultura per contribuir a la seva projecció al conjunt del territori.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *