Les claus per aprovar els exàmens de setembre

examen

Entre els dies 3 i 5 de setembre es faran els exàmens de recuperació a Catalunya i dos professors de la UOC han explicat com cal afrontar l’estudi a l’estiu perquè no sigui un suplici ni per a l’estudiant ni per a la seva família.

Sílvia Sumell i Guillermo Bautista, professors dels estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la UOC, aporten una sèrie de consells per garantir-se l’aprovat al setembre.

Fixar un horari d’estudi, prioritàriament al matí i després de l’esmorzar. Cada 45 minuts es recomana descansar uns deu minuts. I no deixar-ho tot per l’últim moment perquè difícilment podrem assumir tot el contingut de les matèries.

Deixar el mòbil lluny ens ajudarà a treure més partit del temps que dediquem.

Fer-se resums i esquemes per a interioritzar conceptes i anar a entorns que afavoreixin l’aprenentatge com ara les biblioteques. També apunten com un factor que ajuda a l’estudi fer-ho en companyia perquè es produeix una motivació mútua.

També hi ha consells per als pares: els diuen que ajudin a planificar les hores d’estudi i que no deixin de fer vacances perquè el fill hagi de recuperar.

Els professors de la UOC defensen que si s’han suspès moltes assignatures, val més repetir curs: si en vuit mesos no ha pogut aprovar el curs, és difícil que en dos ho aconsegueixi i pugui assumir tots els continguts.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat