ICV proposa obrir el debat sobre el model cultural de Calella

Imatge d'arxiu

La futura municipalització de la Sala Mozart farà que Calella incrementi el seu potencial cultural i, segons els ecosocialistes, cal que s’endegui un procés de reflexió sobre el model que permetrà explotar la capacitat de programació que se’n derivi. El regidor Sebastián Tejada va plantejar en seu plenària la necessitat de crear una comissió d’experts que assessori a l’Ajuntament de Calella sobre la fórmula de gestió d’aquest equipament en concret, però que alhora marqui el camí que han de seguir les polítiques culturals en el seu conjunt.

És una operació que encara no està tancada però les parts s’hi han posat bé i les converses estan força avançades. Es tracta de la conversió de la Sala Mozart, actualment propietat de la família Salom, en un equipament cultural de la ciutat. L’Ajuntament de Calella veuria així ampliat el seu catàleg d’equipaments amb un edifici cèntric i de gran capacitat, amb un potencial per realitzar-hi espectacles i activitats que ara no tenen cabuda en altres espais.

Davant aquest nou escenari, ICV planteja reconduir la política cultural de la ciutat per aprofitar totes les oportunitats que se’n derivin. El regidor Sebastián Tejada aposta perquè es faci un salt qualitatiu i quantitatiu. “Som partidaris d’una acció més ambiciosa, en la línia de generar noves activitats de valor afegit, la qual cosa implica endagar contactes; d’organitzar propostes amb altres àrees de Cultura de la comarca i, fins i tot, estimular la producció. És una altra dimensió que obligaria a redefinir l’actual model organitzatiu obrint la porta a la creació d’una empresa de gestió cultural”, ha comentat Tejada en declaracions a Ràdio Calella TV.

A finals d’octubre hi haurà una reunió entre el responstable de Cultura de l’Ajuntament de Calella amb la resta de partits de l’oposició per abordar aquesta qüestió. ICV defensa que la seva proposta té visió de ciutat, i apunta els beneficis que tindria també en sectors productius com el turístic i el comercial. “Estem molt necessitats de creació de producte cultural de més nivell, que incrmenti el valor de la nostra oferta i atraigui un altre tipus de turisme. Això requerirà inversions però el retorn serà positiu per a la ciutat: segurament al principi haurem d’assumir compensacions però convençuts que valdrà la pena”, ha dit.

El regidor Sebastián Tejada va plantejar aquesta qüestió en la darrera sessió plenària, proposant crear una comissió d’experts que assessorin a l’Ajuntament sobre el model i la gestió més adequada per la ciutat. Advertia llavors que l’estructura de l’àrea de Cultura podria veure’s desbordada. Per la resposta que li va donar el tinent d’Alcaldia de Cultura, entén que el Govern Municipal en farà una gestió continuïsta, en la línia d’obrir la sala a les entitats per a les seves activitats, i combinar-ho amb propostes i programacions artístiques puntuals.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *