Les Comunions de maig, ajornades sense data

El coronavirus obliga a posposar les comunions previstes per enguany. I és que tot i que a la fase I del pla de desconfinament del govern espanyol, ja es preveu poder obrir els llocs de culte amb un terç de la seva capacitat, la parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau, veu amb molta probabilitat que les comunions no se celebrin a finals de maig i considera que s’hauran d’ajorna per més endavant. Encara sense data concreta, el que està clar és que les comunions al maig no es faran.

Ara caldrà parlar amb les famílies per decidir la data. I és que no només entra en joc poder celebrar la cerimònia, sinó que també s’haurà de veure si es pot celebrar el banquet en els restaurants i quants convidats podran assistir. Segons les darreres indicacions del pla del desconfinament, partir de la fase 1, es permetran les visites i reunions entre familiars i amics, però amb condicions: que visquin a la mateixa província i que siguin persones sense patologies prèvies i que no siguin considerades vulnerables. I pel que fa a la restauració, no podran obrir l’interior dels establiments fins a la fase II amb una ocupació màxima d’un terç de l’aforament i amb uns mínims de separació. De fet pel que fa al món de la restauració, es preveu que se suavitzin les restriccions d’aforament i ocupació a la fase III, per tant és més que probable que les comunions comencin a celebrar-se a mitjans de juny.

El que és cert és que en el cas de les esglésies, també tenen assumit que les cerimònies no es podran fer com fins ara amb els temples plens de gent.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *