Salut permet prescindir de la mascareta quan s’està assegut a la feina i hi ha la distància física

Canvi de criteri amb les mascaretes al lloc de treball. Des d’ahir dimecres, deixen de ser obligatòries a la feina si no s’està cara al públic i sempre que el treballador o la treballadora estigui assegut a la taula i hi hagi la distància física recomanada. Això sí, per moure’s a un altre lloc, per exemple, anar a la màquina del cafè o al lavabo, se l’haurà de posar. És el que consta en la darrera actualització de recomanacions i excepcions de l’ús de la protecció.

Salut diu ara que els treballadors que no estan cara al públic en poden prescindir sempre que es compleixin aquests requisits: estar assegut a la taula o fent una tasca que no comporti mobilitat i que es mantingui la distància recomanada.

A les feines que suposen un esforç físic, també se’n podrà prescindir si estan garantides les mesures de seguretat, tant interiors com a l’aire lliure.

La mascareta continua sent obligatòria per anar en patinet elèctric o en bicicleta, per fer desplaçaments o passejar. Per contra, no cal si és per a la pràctica esportiva de ciclisme de carretera o de muntanya.

El Departament de Salut recomana guardar la mascareta en una bossa de paper o bé en una de roba, que s’ha de rentar cada vegada que es canvia de protecció, també a 60 graus. No s’han de dur sota la barbeta, al colze o al canell.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *