Les dificultats d’accés a l’habitatge és la principal causa de pobresa al Maresme

El Centre d’Estudis Demogràfics de la Universitat Autònoma de Barcelona està elaborant una radiografia de la pobresa i la vulnerabilitat social al Maresme per encàrrec del Consell Comarcal. L’estudi encara no està acabat però ja se n’han avançat les primeres conclusions segons les quals la recuperació econòmica no s’està traslladant al dia a dia dels maresmencs i maresmenques. Els serveis socials municipals i no donen abast per atendre les situacions d’emergència social. Aquestes venen motivades, en la majoria dels casos, per les dificultats d’accés a l’habitatge.

Els preus de lloguer s’han disparat i estan deixant moltes famílies al carrer. El preu de l’habitatge i les dificultats per accedir al mercat de lloguer és un dels principals motius que aboquen a maresmencs i maresmenques a situacions de vulnerabilitat. Aquesta informació corrobora les dades de l’Oficina Comarcal d’Habitatge que ha incrementat el 21% les tramitacions que realitza per sol·licituds d’ajuts de lloguer.

A banda de l’habitatge, l’estudi sobre la pobresa al Maresme identifica quatre circumstàncies més que estan abocant una part de la població a situacions de vulnerabilitat. Són la precarització del mercat de treball, la pobresa energètica, l’increment de problemes de salut mental i la situació d’il·legat de molts ciutadans.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *