L’addició a les pantalles: un dels nous reptes per al Pla de Drogodependències

L’addicció a les pantalles entre els més joves és un dels nous reptes amb els que es troba el Pla Intermunicipal de Drogodependències. Així ho ha explicat la regidora de política social, Margarita Valls, al programa La Ciutat de Ràdio Calella TV. Tot i que l’alcohol i la marihuana continuen sent les dues principals substàncies d’addicció entre els més joves, l’addició a les tecnologies preocupa i els professionals han posat fil a l’agulla per prevenir i solucionar-ho.

Un dels aspectes que preocupen els professionals que treballen al pla és una nova addicció relacionada amb les noves tecnologies, en aquest cas a les pantalles. Tant és així que el proper 3 d’abril hi ha prevista una xerrada al centre de la Comunitat Terapèutica del Maresme al carrer Bruguera que porta per títol “La guerra de les pantalles”. Serà a les 6 de la tarda, dins la celebració de La Setmana de La Salut.

Les grans línies d’actuació d’aquest Pla Intermunicipal de Drogodepedències que Calella treballa conjuntament amb Pineda i Tordera són la prevenció i la formació. En aquest sentit, cada dos mesos hi ha un reunió programada entre professionals a l’Ajuntament per avaluar els avenços. La regidora Margarita Valls ha destacat la importància del treball en xarxa.

Completament treball en xarxa. La eina més poderosa que tenim és la reunió circuits. És una reunió que es fa normalment cada dos o tres mesos on hi treballa l’Àrea de salut bàsica, el professorat de les escoles, la nostra tècnica de drogodependència, Mossos, tot. Normalment fem una reunió a Serveis Socials

El treball es fa directament amb les escoles. En aquest aspecte hi té un paper molt destacat la tècnica que coordina del pla, que ha establert un lligam important amb els joves amb els que es treballa per prevenir que tornin a caure en l’addició.

Té tracta directe amb els joves. Fins i tot, per dir-vos, que tenen un whatts app on les 24 hores del dia poden enviar-li si tenen un problema. Fins i tot hem editat una espècie de xerrada per whatts app per dir “m’he passat amb l’alcohol, m’ha passat una problemàtica sexual i no sé a qui recòrrer, el meu referent de confiança és la tècnica” Per què és el seu referent de confiança? perquè estan en contacte amb ella a les escoles

Fa 20 anys que el Pla de Drogodependències està en marxa a Calella com eina de salut i seguretat pública. La darrera actualització d’aquest document va tenir lloc a principis de març i estarà vigent fins el 2022.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *