Calella homenatja Muriel Casals posant el seu nom a la plaça de davant l’Escola El Far

Muriel Casals en la seva última visita a Calella amb motiu dels actes de Ciutat Gegantera, l'any 2013

Va ser un dels acords que va adoptar el Ple Municipal de Calella a proposta dels partits de govern: PDeCAT i PSC; i que va rebre el suport d’ERC, la CUP i ICV-EUiA. El PP es va abstenir en la votació. La secció d’Òmnium Montnegre, entitat que Casals va presidir del 2010 al 2015, va prendre la paraula en el torn de precs i preguntes per agrair aquest reconeixement que s’ha fet a títol pòstum a la que va ser també diputada del Parlament de Catalunya per Junts pel Sí.

L’alcaldessa Montserrat Candini va compartir escó i grup parlamentari amb Muriel Casals des de les eleccions al Parlament de Catalunya del setembre de 2015 fins a la seva mort, el 14 de febrer del 2016. En l’exposició de motius de la moció presentada pel Govern Municipal, Candini va recordar la trajectòria de l’activista cultural i líder del moviment independentista en favor de l’ensenyament en català i la promoció i defensa de la cultura. El seu passat com a professora universitària és un dels motius pels quals el seu nom ha estat proposat i finalment acceptat per batejar la plaça que hi ha a l’accés de l’Escola El Far.

Proposem aprovar el nomenclàtor de la plaça assignant-li el nom de Plaça Muriel Casals i Couturier com a homenatge a qui fou presidenta d’Òmnium Cultural i diputada al Parlament de Catalunya en tant que la plaça representa un espai simbòlic que lliga amb la seva trajectòria com a mestre i defensora de la llengua, la cultura i el país.

Des de la CUP es va demanar condicionar la nova Plaça Muriel Casals amb més papereres i una font d’aigua perquè s’ha convertit en un espai molt concorregut. Una petició que va fer el regidor cupaire, Jan Catà.

Amb l’obertura de l’escola és una plaça que ha passat a ser, en poc temps, molt concorreguda i entenem que necessita uns serveis que ara no té. Atent a les peticions dels usuaris demanem que hi hagi papereres, si pot ser de selectiva, i un punt d’aigua.

La secció local d’Òmnium Montnegre va assistir a la sessió plenària i el seu portaveu, Jaume Planas, va fer ús de la paraula en el torn de precs i preguntes per agrair el reconeixement pòstum a qui fou la seva presidenta entre el 2010 i el 2015.

Quan podia haver restat tranquil·lament a la rereguarda va fer un pas endavant, fent grans sacrificis pel país, primer com a presidenta d’Òmnium Cultural i al costat de la presidenta Carme Forcadell vitalitzant el país a partir del juliol del 2010; i després com a diputada de Junts pel Sí al Parlament. Seguirem lluitant com ella per fer possible allò que va dir: ‘No som aquí per buscar un somni, nosaltres som el somni’.

Durant la sessió plenària no es va concretar si es farà i quan la inauguració oficial de la Plaça Muriel Casals. L’alcaldessa de Calella sí va informar que l’altre espai rebatejat, el de la Plaça 1 d’Octubre -l’antiga Plaça del Rei al costat del Mercat Municipal- s’inaugurarà coincidint amb el primer aniversari del Referèndum i dels fets a l’exterior de l’Hotel Vila.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *