Les estètiques se salven de la pròrroga del tancament

Els centres d'estètica poden acollir-se a la nova convocatòria de subvencions

A partir de demà comença la nova pròrroga del tancament del món de l’esport, de bars i restaurants, activitats culturals i gimnasos, com a mínim durant 10 dies més fins al 23 de novembre. L’excepció, però són els centres d’estètica que demà ja podran obrir, després d’unes primeres hores de confusió i quan semblava que avui ja podrien reprendre amb la seva activitat. El govern els deixa obrir amb cita prèvia i un sol client alhora per treballador. Els professionals de l’estètica celebren aquesta reobertura, aplaudeixen que les autoritats sanitàries hagin escoltat les seves demandes després de demostrar que els seus centres no eren focus de contagis. Des del centre d’estètica calellenc Muntsa, la seva propietària ha agraït la nova mesura, però lamenta que els protocols que ara els estableixen les autoritats ja eren els que el sector aplicava abans del seu tancament.

Sensacions contradictòries entre els professionals del món de l’estètica. Estan contents per la seva reobertura, però encara es qüestionen el per què del seu tancament, asseguren ha quedat pal·les que no han estat focus de contagi. De fet expliquen que en els seus centres només s’han produït el 0,1% dels contagis. De fet, Muntsa Itchart, ha recordat que es tracta d’un sector que ja té molt interioritzat la cultura de desinfecció i que està molt habituat a treballar amb cita prèvia i amb productes d’un sol ús.

Reobrim amb molta il·lusió i amb moltes ganes. Però sí que és cert que no entenen per què ens han tancat al 100% si ara seguirem amb els mateixos protocols que ja fèiem. Seguirem prenent temperatura a la clienta, posarem gel, tot serà d’un sol ús, cita prèvia i no barrejarem clients.

Ara per sort Itchart celebra que l’agenda per la setmana que ve ja estigui gairebé plena.

Tinc molt bones clientes i des que ahir va sortir que podíem reobrir va començar a sonar el telèfon i ja he emplenat la setmana. Un molt bon senyal sens dubte.

Les pèrdues del sector a Catalunya s’eleven a uns 10 milions d’euros per cada setmana de tancament, a més del dramàtic efecte sobre l’ocupació.

Les noves restriccions aprovades ahir pel PROCICAT continuen prorrogant el tancament de la restauració fins al 23 de novembre. Des del restaurant Sant Joan de Calella, el seu propietari l’Alejandro, considera que amb aquesta nova pròrroga només s’està allargant l’agonia i s’està posant en risc a moltes famílies que viuen de l’hostaleria.

Estem allargant l’agonia. Totes les dificultats que hem patit des del març se segueixen allargant. Estem patint molt. Estic sobrevivint fent cafès per emportar, entrepans i algun menú. Però amb aquestes quatre coses que faig no cobreixo les despeses que tinc, la facturació m’ha caigut un 85%.

El propietari del restaurant Sant Joan ha hagut d’aplicar un ERTO a la majoria dels seus treballadors, ja que la facturació li ha caigut en un 85% en aquest darrer mes. De fet des del gremi s’assegura que amb els ajuts aprovats fins ara per la Generalitat no es cobreixen ni un 3% de les pèrdues que han tingut.
Amb tot, però es mostra confiant que d’aquí a 10 dies les mesures es flexibilitzin i puguin tornar a servir als clients dins del seu establiment.

Després de deu dies més, ens deixaran obrir amb algunes restriccions evidentment. Però tot i amb limitacions, treballarem molt més del que portem fet fins ara.

També continuen les restriccions en el sector de l’esport, que tot just fa uns dies es manifestava a Barcelona reclamant tenir la consideració de servei essencial valorant la incidència en la millora de la salut, l’educació i la formació, i també la inclusió social.  El Procicat ha prorrogat fins el 23 de novembre el tancament de tots els equipaments i la suspensió de totes les competicions, excepte les lligues nacionals i internacionals. A Calella, la majoria de la pràctica esportiva és de base i això ha obligat als clubs a recuperat la via telemàtica per fer els entrenaments i mantenir la condició física.

En el cas del CN Calella, que els esportistes no puguin entrar a la piscina és un entrebanc que, segons el tècnic Èric Pujol, pot acabar passant factura a nivell competitiu, en el moment que es recuperin.

Els nedadors tenen una motivació clara: entrenar per competir. Si els treus aquest extra, has de buscar altres motivacions, i resulta molt difícil quan ja no pots ni tocar aigua.

La piscina municipal, com la resta d’instal·lacions esportives municipals, està tancada des del 30 d’octubre i fins, com a mínim, el 23 de novembre. Si s’allarga o no el tancament dependrà del pla de desescalada de l’activitat afectada per les restriccions que ha anunciat el Govern de la Generalitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *