Les famílies de La Minerva demanen més manteniment al centre

ESCOLA MINERVA 20221213

La comunitat educativa de La Minerva, Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) i direcció del centre, demanen que s’incrementi la partida municipal destinada al manteniment de les instal·lacions. Ara és la mateixa per a les dues escoles públiques de Calella, uns 15.000 euros anuals, aproximadament, que reben tant La Minerva com El Far. Consideren que en el cas de La Minerva, un centre que l’any vinent complirà 20 anys, no són diners suficients per resoldre el deteriorament d’algunes zones i espais i prevenir la deteriorament propi del pas del temps. Per això, i aprofitant que els partits polítics estan en negociació de cara al pressupost del 2023, la nova junta de l’AFA ha iniciat una roda de contactes polítics per posar-los en coneixement de la realitat que es viu a l’escola i argumentar-los la seva petició. Alguns l’han recollit i l’han incorporat a la seva proposta de comptes: la CUP ja ha anunciat que demanarà que s’incrementi fins els 70.000 euros; mentre que Esquerra i Calella en Comú també s’hi han compromès. La resposta que han rebut del Govern Municipal és que s’hi posen a treballar i ja tenen a mans la llista d’actuacions prioritàries que l’associació li ha fet arribar.

El nou president de l’AFA, Adil Marouan, exposa que han traslladat la demanda al conjunt de forces polítiques municipals per aconseguir millorar les condicions de l’escola, en cap cas, per fer una crítica destructiva sense més. Fa èmfasi en què ara s’està destinant la mateixa partida pressupostària al mateniment de dos centres amb realitats ben diferents.

No venim a ser rencorosos ni a buscar culpables, sinó solucions. Tenim un edifici de 20 anys, hi ha coses que són normals que passin, però cal fer una previsió d’inversions perquè tingui un bon manteniment. No és de rebut que tingui el mateix pressupost que una escola de 4 anys, i no diem que no necessiti els diners, però és evident que no tenen les mateixes necessitats.

L’AFA ha llistat els elements que considera cal arranjar amb urgència i l’ha fet arribar a l’Ajuntament de Calella. Hi ha aspectes que tenen a veure amb el manteniment exterior, ja sigui l’estat de l’escala que connecta amb el pati de futbol, la presència de deixalles als accessos o l’acumulació de les fulles que cauen dels arbres i es passen dies sense recollir; però també deficiències a l’interior de les instal·lacions.

La caldera no acaba de funcionar bé i s’hauria d’arreglar o canviar, hi ha llums d’algunes classes, marcs de portes que es rovellen, els lavabos d’infantil són vells i necessiten una reforma, també temes de pintura al pati de futbol… La llista és llarga.

LA MINERVA 2 20221213 WhatsApp Image 2022-12-05 at 15.30.48 (1) LA MINERVA 1 20221213

L’AFA de La Minerva aclareix que no és un demanda en solitari de les famílies sinó que la fan conjuntament amb la direcció del centre, amb qui coincideixen al 100% en l’anàlisi de la situació en què es troba l’edifici.

No és que estigui al costat o no, amb la direcció estem dins el mateix vaixell, remant perquè l’edifici sigui un lloc adequat per desenvolupar la tasca pedagògica que és en el que s’han de poder centrar també el claustre. No en els temes de l’edifici, perquè això li pertoca a l’Ajuntament.

La situació s’ha posat en coneixement dels grups polítics municipals, amb qui l’AFA s’hi ha reunit en les últimes setmanes per buscar la seva complicitat, coincidint amb la negociació pressupostària. Esquerra, Calella en Comú i la CUP s’han compromès a fer-se seva la demanda. Per part del Govern, Marouan ha explicat que es van reunir amb la tinent d’Alcaldia d’Educació, Montserrat Mateu, que es va mostrar predisposada a posar-hi fil a l’agulla però va ser conservadora a l’hora de pronunciar-se sobre possibles inversions de forma immediata.

Quan ens vam reunir amb la regidora Mateu va dir-nos que estava oberta a revisar-ho i, de fet, quan li vaig enviar la llista em va dir que s’hi posaven. També va reconèixer que s’havia de fer una inversió però que no creia que es pogués incloure en aquest projecte que estan treballant.

L’AFA de La Minerva també va aprofitar la roda de contactes polítics per traslladar la seva preocupació pel nivell de segregació que hi ha al centre en comparació amb la resta d’escoles de Calella, on hi ha un pes molt important d’oferta per part de la concertada.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *