L’Hospital Sant Jaume obre una nova consulta sobre sexualitat per a dones amb càncer de mama

Consulta-sexualitat

Des d’aquest mes d’abril les pacients amb càncer de pit podran disposar d’un espai d’assessorament sexològic a l’Hospital Sant Jaume de Calella. Aquesta és la nova iniciativa que s’ha engegat des de la Corporació de Salut i el Maresme per abordar les possibles disfuncions sexuals que pateixen les dones a conseqüència del procés oncològic. Serà una consulta d’uns 25 minuts de durada, on s’acudirà amb cita prèvia i que dirigirà una ginecòloga. Una mesura complementària que, des de la Unitat de Patologia Mamària, apunten que en cap cas substitueix els tractaments mèdics que puguin requerir.

Segons diversos estudis, la majoria de les dones que passen pel procés de càncer de mama presenten disfuncions en l’àmbit sexuals. Com disminució del desig, dificultat o impossibilitat de mantenir una relació satisfactòria, sigui per dolor o bé per contracció involuntària. Un dels principals factors que influeixen en aquestes disfuncions són els relacionats amb els tractaments oncològics. És per això que ara des de la Unitat de Patologia Mamària han apostat per iniciar aquestes consultes on les dones puguin resoldre tots els seus dubtes. Segons la Dra. Maria Álvarez, del servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital de Calella i màster en salut sexual, el diagnòstic d’un càncer de pit genera un impacte emocional tan gran que les dones tendeixen a no preguntar per aquestes disfuncions fins passat un temps amb la malaltia.

Normalment quan es fa el diagnòstic de càncer de mama, les dones no tenen dubtes sobre sexualitat, estan preocupades per la malaltia i tot el que comporta. Però quan ja portem un temps amb aquest diagnòstic i la dona sap més, és quan comencen aparèixer els dubtes.

La iniciativa de crear aquest espai neix arran del poc temps que hi ha en les consultes generals per tractar aquests aspectes sobre sexualitat. Per això ara les pacients que ho desitgin podran demanar cita amb la Dra. Álvarez. Una consulta que tindrà una durada de 25 minuts i que servirà per esvair tots els possibles dubtes i donar consells per millorar la seva activitat sexual.

Si hi ha algun problema, de lubricació, de dificultat sexual o dolor, és important consultar perquè tot i que podem pensar que això és normal, no és cert. Hi ha moltes coses que podem fer per ajudar a millorar tots els problemes.

Les consultes estan dirigides a les pacients amb càncer de pit, però no es descarta que les dones puguin assistir acompanyada de la seva parella si així ho desitgen.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *