Les farmàcies donaran una mascareta gratuïta per persona a partir de dimarts

Les farmàcies catalanes distribuiran a partir de dimarts una mascareta gratuïta a cada usuari de la sanitat pública, que la podran recollir presentant la targeta sanitària. El Govern n’ha encarregat 14 milions d’unitats, i les primeres 100.000 es començaran a repartir la setmana que ve amb la idea que arribin a cobrir les necessitats fins a principis de maig. L’anunci s’ha fet aquest matí i ha agafat per sorpresa als farmacèutics, que afirmen que no tenien constància de les intencions del govern i recorden les dificultats per reposar estocs que han tingut des d’abans que es decretés l’estat d’alarma.

La farmacèutica calellenca Genoveva Castells, de l’establiment del carrer Bruguera, ha declarat a Ràdio Calella TV que aquest matí encara no tenien cap constància del repartiment de mascaretes que haurà de començar dimarts.

Des del Col·legi de Farmacèutics encara no ens han dit res, tampoc el Departament de Salut ni la Generalitat. No sé quin serà el procediment.

Des que va començar la pandèmia, la demanda de mascaretes no ha parat de créixer, i també ho ha fet el preu. Tal com va informar Ràdio Calella TV a finals de gener, Genoveva Castells assegura que es continua sense estoc de mascaretes. Denuncia que els proveïdors estan fixant uns preus “astronòmics”.

Ara mateix estem en una situació terrible. No en tenim i aquelles que ens han ofert són amb preus astronòmics i sense garanties. A mi em fa vergonya vendre això, perquè s’està especulant i no és fiable com a proveïdor.

Explica també que ara valen quatre vegades més que abans de la crisi del coronavirus. Si a finals de gener el paquet de 5 unitats es venia a 8 euros, ara per internet se n’ofereixen a 29 euros, però la unitat.

He vist autèntiques animalades, he vist que per una mascareta, només per una es demana 29,95 per internet, a més sense saber quina garantia de qualitat tenen.

Un mercat especulatiu al qual Generalitat espera poder posar fre amb el repartiment dels 14 milions de mascaretes. A més, avui en la roda de premsa diària, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha destacat que aquestes mascaretes són a banda del material EPI, que assegura que tindran també tots els professionals sanitaris.

Les mascaretes s’han encarregat a una empresa maresmenca i es començaran a repartir de forma esglaonada, les primeres 100.000 arribaran dimarts a les farmàcies. Així mateix, la consellera ha demanat deixar aquest primer carregament de mascaretes per aquells treballadors que han de tornar a reprendre l’activitat a partir de la setmana que ve.

En la mateixa línia que el president Torra, ha tornat a exposar que és del tot necessari utilitzar guants i mascareta quan se surti al carrer.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *