Les farmàcies, noves aliades en la lluita contra la violència masclista

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Aquests dies de confinament en què les dones es veuen obligades a compartir les 24 hores amb els seus agressors, i això complica l’accés als canals habituals per fer les denúncies; s’ha obert per a elles un altre espai on poder traslladar-les de forma confidencial i segura. Són aquests comerços, que continuen prestant servei de cara al públic durant l’estat d’alarma. Només cal que utilitzin la paraula clau i s’activarà el protocol. És “mascareta 19”.

Seran els farmacèutics qui s’encarregaran de trucar als serveis pertinents. Des de l’administració, conscient que la situació de confinament complica encara més que les dones denunciïn que són víctimes de violència masclista, s’ha iniciat una campanya informativa sobre tots els recursos que tenen al seu abast.

WhatsApp Image 2020-03-30 at 18.17.40

Al marge de la nova opció de recórrer a les farmàcies, hi ha els canals habituals, que continuen actius les 24 hores del dia, tots els dies de la setmana. Els generals són el telèfon 900 900 120 i el correu electrònic 900900120@gencat.cat. També es pot demanar ajuda enviant un Whatsapp al 671 778 540. Totes les comunicacions són gratuïtes i confidencials. En qualsevol cas, també es pot trucar al telèfon d’emergències 112.

A nivell local, s’han habilitat els telèfons de l’àrea de Política Social, el 93 766 15 52; o de la Policia Local, 93 766 59 20, que funciona ininterrompudament dia i nit.

Al cartell informatiu també es recorda que hi ha el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Maresme, que és un recurs d’orientació adreçat al col·lectiu sobre tots els àmbits. S’hi pot contactar telefònicament al 667 18 27 81 o per correu electrònic a siad.maresme@ccmaresme.cat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *