Com afronten la selectivitat els estudiants de segon de batxillerat?

Alumnes fent examens

El Departament i el Ministeri d’Educació confien en un retorn dels alumnes a les aules encara que només siguin uns dies al mes de juny. No es dóna per perdut el curs en cap dels nivells acadèmics, i les proves d’accés a la universitat s’ajornen. La selectivitat no se celebrarà en les dates habituals, sinó entre el 22 de juny i el 10 de juliol en la seva primera convocatòria. Els estudiants de segon de batxillerat viuen amb preocupació aquest ajornament i intenten com poden avançar temari.

La Laia Arnijas estudiant de segon de Batxillerat a l’Escola Freta viu amb angoixa i preocupació aquesta situació. Assegura que els professors s’estan esforçant per intentar avançar temari i agraeix que la seva escola estigui oferint classes virtuals.

El ritme d’estudi és el mateix, la meva escola des de la primera setmana ens ha seguit donant temari online. Vam començar amb matemàtiques i ara aquesta setmana tots els professors ja estan fent classes online, realment estem portant el mateix ritme que abans del confinament.

Les classes ara són online, però el ritme d’estudi, assegura Arnijas, és el mateix, i és que els professors també s’estan bolcant per poder resoldre dubtes a través de correus el més ràpid possible.

Seguim fent els mateixos temaris, avancem de nous, i si tenim algun dubte o qualsevol cosa, els professors et responen en res, en menys d’un dia.

Les classes online són una fórmula molt estesa en la majoria dels centres educatius de Calella i de fet també del conjunt de Catalunya. Eva Sánchez, directora de l’Institut Bisbe Sivilla, ha explicat que estan en contacte permanent amb els alumnes de segon batxillerat a través de les tutories online.

Amb les tutores fan tutories a través del Google, els professors van posant exercicis de reforç i estem en permanent contacte.

I és que no tenir una data concreta per a les proves és el que preocupa més tant a alumnes, com a professors. Sánchez reitera, que encara que s’ajornin les proves, no és garantia que es pugui arribar a les PAU amb el temari completat.

Encara no sabem la data concreta, però és un ajornament necessari. És necessari que sigui més, tot i que això no ens treu la preocupació, perquè hi ha tota una part del temari que no sabem si podrem donar. I encara que diguin que seran més flexibles aquests anys no sabem com arribarem.

Amb tot, els alumnes de segon de batxillerat s’estan preparant aquests dies de valent per poder arribar a les PAU a temps i amb el temari completat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat