Les farmàcies reclamen poder vendre tests d’antígens sense recepta

El col·legi de Farmacèutics ha tornat a reclamar aquest dimecres poder vendre tests d’antígens sense recepta, fent-los als mateixos establiments i registrant els resultats perquè Salut pugui fer el control. Per això, però, caldrà fer una modificació d’un decret de l’estat. De fet, totes les farmàcies ja tenen els famosos tests, però només els poden dispensar sota prescripció mèdica. El govern espanyol preveu donar-hi el vistiplau d’aquí a poques setmanes, tres mesos després d’anunciar que autoritzaria la venda d’autotests sense recepta mèdica.

El que consideren una incongruència tenint en compte la saturació que pateixen els CAP per l’augment de contagis, especialment entre la gent jove. Bernat Noguera, farmacèutic de la farmàcia Noguera, ha explicat que vendre els tests sense recepta podria ser una eina clau per detectar i aïllar casos i descongestionar els Centres d’Atenció Primària. 

És una mesura una mica absurda tenint en compte la situació en la qual estem. És una situació que podríem intuir. Hi ha certes persones de renom, com el doctor Mitjà, que estan fent crides perquè això es desbloquegi. Les farmàcies ara tenim la clau i hem de posar les eines a l’abast de la societat.

Són tests d’autodiagnòstic, un mètode fàcil, ràpid, còmode de fer a casa i econòmic: val entre 10 i 15 euros i ara per ara, el preu no està regulat ni té IVA, s’espera que ho estigui a finals d’any.

Segons Noguera, coincidint amb l’augment de contagis entre els més joves, s’han disparat les consultes de clients que volen adquirir un test. La resposta dels farmacèutics sempre és la mateixa.

Darrerament ha vingut molta gent. Ara que ve el bon temps, que han crescut els contagis… Hi ha hagut un increment de consultes. Sempre els hi diem el mateix, que la venda ha de ser amb prescripció mèdica, si no, no ho podem vendre.

Segons el col·legi de farmacèutics ara la gran demanda a les farmàcies és per part de persones joves que volen assistir a diversos esdeveniments o que han estat contactes estrets de positius, però no poden accedir al CAP perquè la primària està col·lapsada.

A més, els farmacèutics estan disposats a no només dispensar els tests, sinó que també realitzar-los i registrar els resultats, cosa que permetria una detecció precoç de la Covid a través d’una xarxa molt important d’establiments.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *