El Sidral Solidari anirà dedicat a l’emergència climàtica i l’aigua

El pròxim dissabte dia 10 Calella tornarà a celebrar el Sidral Solidari, una jornada per mostrar la tasca que fan les diferents entitats de cooperació i solidaritat de la ciutat i sensibilitzar a la població sobre les desigualtats que pateixen al tercer món. Sota el lema “L’aigua, l’emergència climàtica, els refugiats ambientals” aquest any el consell municipal de solidaritat dedica el sidral solidari a una de les conseqüències del canvi climàtic: l’escassetat de l’aigua. Un bé escàs en molts països del sud i que provoca morts, especialment entre els nens.

Segons la regidora de cooperació i solidaritat, Montserrat Mateu, el lema d’enguany ve motivat per la preocupació de totes les entitats del consell de solidaritat per les conseqüències que està portant el canvi climàtic als països del sud de l’hemisferi.

Qüestió que ens preocupa a tots molt. L’aigua com a bé essencial del qual tots tenim necessitat. Pensa que l’escassetat de l’aigua provoca morts entre nens, desnutrició de bebès…i tot això comporta tenir refugiats ambientals en la recerca d’aquests recursos naturals.

Les activitats començaran dissabte a les 17 h amb les paradetes i amb una hora del conte a càrrec de la biblioteca i de la narradora Judith Navarro. Un conte que porta per títol “La maleta” i que farà reflexionar a grans i petits de l’escassetat de l’aigua. Tot seguit a les 19 h hi haurà concert de Sayo, Lua i Berta. A les 19.40 h els membres de l’Espai Jove faran la lectura del manifest escrit per les entitats del Consell de Solidaritat. A tocar de les vuit, el calellenc Irie Souljah oferirà un concert per tancar la jornada. Durant tota la tarda al Passeig Manuel Puigvert hi haurà diferents exposicions, carpes, xocolatada, servei de bar i activitats i tallers. L’objectiu de tot plegat serà conscienciar a tots els calellencs i calellenques per treballar per mantenir l’equilibri sostenible del planeta.

El sidral solidari sempre procura tenir un lema al voltant del qual es duguin a terme les diferents activitats i tallers. Aquest any és l’aigua, per conscienciar a tota la ciutadania que és un bé essencial i que ha de ser per a tothom.

Els assistents podran també visitar les diferents parades de les entitats solidàries de la ciutat, així com una de comerç just amb xocolata, cafè i galetes de cultiu i producció sostenible i justa.

Seguint les mesures anticovid, tot el recinte estarà delimitat i es controlarà l’accés amb una entrada i sortida independent.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *