Les farmàcies tornen a dispensar mascaretes després de dos dies col·lapse informàtic

Després de dos dies d’incidències informàtiques, aquest matí les farmàcies poden tornar a dispensar amb normalitat les mascaretes que la Generalitat de Catalunya dona gratuïtament per protegir-nos del coronavirus. El repartiment es controla amb el mateix sistema que s’utilitza per a la recepta electrònica, que dilluns al matí va col·lapsar degut a l’allau de demanda. Ahir a la tarda es va començar a restablir el servei, tal com han confirmat des de la Farmàcia Noguera de Calella, que recorda la prioritat que tenen els col·lectius vulnerables i les persones que les necessiten per anar a treballar.

El farmacèutic Enric Noguera ha lamentat que la caiguda del sistema informàtic hagi comportat haver de fer més d’un desplaçament per buscar la mascareta.

Aquest matí el sistema informàtic està funcionament normalment (…) Va ser una mica caòtic perquè obligues a la gent a venir per no poder-los entregar el material i que hagin de tornar a sortir una altra vegada.

Es repeteixen les crides a no formar aglomeracions a les farmàcies i donar prioritat als que les necessiten de forma immediata. Cada establiment té una primera partida de 450 unitats, que s’aniran reposant automàticament fins a esgotar les existències de la Generalitat.

Hem repartit més de la meitat de mascaretes que ens van servir. Això no vol dir que s’acabin perquè el sistema, quan s’arriba a un topall de mínim, automàticament passa avís al proveïdor perquè en faci una nova entrega (…) Segurament entre demà i demà passat ens arribarà la nova remesa.

El pla de repartiment de mascaretes contempla l’entrega d’una primera unitat de forma gratuïta per persona, presentant la targeta sanitària. A partir de la setmana vinent, se’n podran recollir més al preu de 0,78 euros. Són de tipus quirúrgic i inicialment fabricades perquè se’n faci un sol ús, tal com recorda el farmacèutic.

D’entrada són d’un sol ús, també amb limitació de temps per usar-les. Però davant la mancança d’existències s’han d’usar més temps. En principi es pot considerar que 3 o 4 dies es poden utilitzar.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Electrònica, Jordi Puigneró, ha aclarit en les últimes hores que el sistema informàtic de les farmàcies catalanes no depèn de la Generalitat de Catalunya.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *