Les mascaretes deixaran de ser obligatòries al transport públic

MASCARETA 4 20230127

El Consell de Ministres aprovarà el 7 de febrer l’aixecament de l’obligatorietat de les mascaretes al transport públic: trens, metros, autobusos, taxis i avions. La decisió l’anunciava ahir la ministra de Sanitat, Carolina Darias, i ha vingut propiciada per una situació epidemiològica internacional més favorable de la que es preveia.

Segons la ministra, la decisió que s’elevarà al Consell de Ministres es pren seguint les indicacions dels experts davant l’estabilització de la situació epidemiològica actual.

Al pròxim Consell de Ministres del 7 de febrer elevaré la proposta d’eliminar l’obligació de portar la mascareta al transport públic. Convocaré al Consell Interterritorial per participar i portar a terme la mesura (…) Serà al tranport públic. Mantindrem l’obligació, com aconsellen els experts, als centres sanitaris i als establiments sanitaris i sociosanitaris per respecte les persones que els visiten i les que hi treballen.

Un cop l’aprovi el Consell de Ministres, la mesura entrarà en vigor un cop es publiqui al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), possiblement l’endemà mateix.

Pel moment, caldrà portar les mascaretes per anar a hospitals, clíniques i centres sociosanitaris, també per entrar a òptiques i farmàcies, com fins ara.

La protecció va deixar de ser obligatòria als exteriors fa gairebé un any, el 10 de febrer del 2022. Dos mesos després, el 20 d’abril, va passar als interiors, menys en centres sanitaris i transport públic.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *