Les més de 20 varietats de botifarra que pots trobar a Calella per Dijous Gras

Avui es dona el tret de sortida a les festes de Carnaval amb la celebració del Dijous Llarder o Gras. La tradició mana menjar botifarra d’ou, truites i coca de llardons, tot de productes greixosos. El primer dia del Carnestoltes que marca l’inici d’una setmana destinada, com diu el costum, a atipar-se amb els àpats que estaven prohibits durant de la Quaresma, que començarà dimecres de la setmana vinent. Per retre homenatge a la tradició, ja fa dies que les xarcuteries de Calella treballen a ple rendiment oferint més de 20 varietats diferents de botifarres d’ou.

Dijous Llarder és una de les cites important en el calendari dels xarcuters de Catalunya, que des de fa setmanes treballen intensament per elaborar botifarres de tota mena, des de gustos més innovadors a l’estrella del dia, la d’ou. És el cas de la carnisseria Can Vives que fa setmanes que treballen per trobar varietats aptes per a tothom. En aquesta carnisseria elaboren fins a quatre botifarres d’ou diferents. El responsable, Mateu Vives, explica que cada any innoven per sorprendre a la clientela.

El tiro segur és la d’ou tradicional i les botifarres noves que fem cada any per innovar una mica són el ganxo que fan que la gent vulgui tastar i compri les nostres botifarres. Aquest any hem fet quatre varietats diferents: de ceps, carxofes rostides, espinacs a la catalana i pernil curat.

Els que fa anys que treballen per adaptar el producte i la tradició als gustos nous és la xarcuteria Los Extremeños. Reconeguts any rere any com els obradors de les millors botifarres d’ou pel Gremi de Carnissers, Cansaladers i Xarcuters de Barcelona i comarques, enguany ha innovat amb una botifarra d’ou de calçots amb salsa romesco. Al seu obrador, però tenen fins a 15 receptes diferents. La seva propietària, María José Sánchez, ha explicat que el públic jove busca la innovació, mentre que el més gran vol la tradició.

El públic que ve més jove sí que opta més per la innovació, però el públic més gran manté la tradició. La nostra clientela ve sempre a buscar qualitat i producte diferenciat. Saben que apostem per la innovació i per això sempre fent coses diferents, mantenint la tradició.

Ja siguin les botifarres més tradicionals o bé les singulars, el fet és que aquests dies la demanda es dispara a les xarcuteries. Des de la cansaladeria Can Prunell, Sònia Agell, responsable del negoci familiar, explica que arriben a fer fins a 60 kg de botifarra d’ou. Unes botifarres que ja fa setmanes que venen i vesteixen el seu taulell.

Nosaltres som clàssics. Les nostres botifarres triomfen les tres. Fa quasi més d’un any que hem introduït la de perol. Anys enrere només fèiem botifarra d’ou la setmana de carnestoltes i ara ja comencem una mica abans perquè la gent la demana.

La tradició de Dijous Gras també marca menjar truita. I a l’obrador de Can Camps treballen a tot gas per poder arribar fer les més de 50 truites que tenen encarregades per avui. Nati Camps és una de les propietàries del negoci.

La botifarra és el centre el que passa és que nosaltres, com que fem plats preparats, fem també moltes truites. Avui en faré entre 40 i 50. Les botifarres que tenim són les tradicionals d’ou i perol.

I és que ja sigui per botifarres per a tots els gustos, truites o llardons a les cansaladeries i xarcuteries aquests dies les comandes es multipliquen per 10.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *