Les mones de Pasqua, una tradició capaç d’adaptar-se a les modes de cada generació

Enguany triomfen les mones de pel·lícules com ‘Canta’ o ‘Encanto’ i de sèries com ‘PJMasks’. Malgrat això, hi ha calellencs que seguixen escollint les tradicionals com els ous decorats en forma d’unicorn, amb l’escut del Barça o de superherois com Spiderman. A més, ho fan un any en què els pastissers de Calella auguren bons resultats per Setmana Santa.

Una de les jornades més esperades de Setmana Santa és el Dilluns de Pasqua en què els padrins regalen als seus fillols la tradicional mona de Pasqua. Tot i que en els seus inicis, la mona era un dolç esponjós que es menjava acompanyat de xocolata, ou dur i llonganissa seca, la tradició ha evolucionat i ara es regalen mones de tot tipus. Hi ha mones de totes mides, formes i sabors perquè cada fillol gaudeixi de la tradició. Des de Ràdio Calella Televisió ens hem acostat a algunes de les pastisseries de la ciutat per preguntar quines són les més venudes enguany.

Des de la pastisseria Ramírez, Georgia Ramírez indica que enguany s’està imposant la xocolata amb llet, la xocolata blanca, però, també té molt d’èxit. Segons diu, anys enrere la gent demanava molts unicorns. Ara el que més es demana són dibuixos personalitzats, tot i que l’escut del Barça o els superherois són temàtiques que mai passen de moda.

Doncs, la veritat és que s’està imposant la xocolata amb llet en comparació amb la xocolata negre i la blanca. El blanc també va pujant. Anys enrere sí que hi havia molts unicorns, que encara ens demanen, però el que ens demanen són dibuixos personalitzats. Algun superheroi de Marvel o dibuixos de Disney encara demanen i escuts del Barça, també. Tot i això també ens demanen dibuixos que desconeixia com els PJMasks.

Pel que fa a les expectatives, Ramírez indica que són bones. Tenen una clientela molt lleial que ja els ha fet la majoria dels encàrrecs i encara n’esperen algun més.

Aquesta és una convicció que també esperen des de la pastisseria Sauleda. Tal com indica una de les seves treballadores, Yenai Montero, creuen que aquest any serà millor que l’anterior. Segons diu, l’any passat es van sorprendre perquè van tenir molta feina, però aquest any el Diumenge de Rams va anar molt bé i pensen que el Dilluns de Pasqua també serà igual.

Pel que fa a les temàtiques més venudes, la treballadora ho té clar. En el seu cas, les mones que més han venut aquest 2022 són de pel·lícules infantils com ‘Canta‘ o ‘Encanto‘.

Les mones que més hem venut són de ‘Canta’ i ‘Encanto’. Les expectatives enguany són bones, millors que les de l’any passat. Tot i això, ens vam sorprendre molt perquè vam tenir molta feina, però aquest any Rams va anar super bé i pensem que ara també anirà molt bé.

Aquesta és una tradició amb molts segles d’història, data del segle XV i cada any evoluciona amb les noves generacions i les modes. Tot i això, tal com ens expliquen, sempre hi haurà lloc per les mones ‘de tota la vida’.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.