Calella x La Marató busca la manera per reinventar-se i recaptar fons per a la Covid

Cada any per aquestes dates les activitats solidàries per recollir fins per a la Marató començarien a posar-se en marxa i omplir la bossa de recaptació. Aquest any, però, les associacions i entitats, ho tenen més complicat i hi han de posar un punt extra de creativitat per reinventar-se i adaptar-se a les restriccions sanitàries. A Calella pràcticament totes les activitats solidàries que s’organitzaven en les edicions anteriors s’han suspès – com ara la trobada de cotxes, el sopar benèfic o els actes a la plaça de l’església –. És per això que ara Calella x la Marató està buscant la manera de poder seguir recaptant fons per a la cita més solidària de l’any i que enguany va dedicada a la Covid. De moment, sobre la taula hi ha propostes però cap decisió en ferm. Una d’elles és la venda de mascaretes solidàries.

El coordinador dels actes a Calella, Miquel Martí, ha explicat que encara estan pendents de poder acabar de definir amb el consistori quines activitats es podran realitzar i en quines condicions. El que està clar és que el format de les activitats haurà de canviar per tal d’evitar aglomeracions.

És complicat aquest any. Vam fer una reunió inicial per definir què podíem fer i què no. Evidentment amb les restriccions que tenim ara ja hi ha activitats que han quedat anul·lades, com la trobada de cotxes, el sopar, les activitats que fèiem el dia de la Marató a plaça de l’església i a plaça Catalunya… Ara estem buscant solucions per veure què podem fer. El dia 2 tenim una reunió on acabarem de definir tot plegat.

Una de les iniciatives que Calella x La Marató vol impulsar és la venda de mascaretes solidàries. Unes proteccions que han dissenyat amb el logo de La Marató i que es volen vendre al preu de 3,5 euros. Martí diu que, a hores d’ara, té prevista fer-ne unes 1.500 i crida a tothom a col·laborar amb la causa comprant-les.

Les vendríem a 3,5 euros. El cost de la mascareta és de 2,20. La meva idea és fer-ne unes 1.500 que suposarien uns beneficis de 1.800 euros, no és una fortuna, però aquest any és el que hi ha. El que m’angoixa a mi és arriscar-me a comprar-les i després que el poble no les vulgui. Per tant, si el poble em dona suport, tiraré endavant amb les mascaretes solidàries.

La idea que han plantejat ara al consistori és poder muntar una parada al carrer de l’Església per vendre-las. Tot plegat, s’acabarà de decidir el pròxim dia 2 en la reunió que mantindran. Martí ha recordat que Calella és la quarta població de tot Catalunya que més de donacions fa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.