Les platges de Calella estrenen lavabos

L’últim mòdul s’ha instal·lat al costat de la caseta dels socorristes, a la Platja Gran
L’últim mòdul s’ha instal·lat al costat de la caseta dels socorristes, a la Platja Gran

L’Ajuntament ha substituït els lavabos portàtils que llogava cada estiu per prestar servei a les platges per uns mòduls sanitaris més amplis i accessibles. Els ha comprat per 28.900 euros. Són cinc estructures prefabricades, recobertes de fusta, que compten amb una rampa d’accés i estan equipades amb plaques solars per a l’autoconsum elèctric. S’hi quedaran tota la temporada de bany, fins a mitjans d’octubre, quan hagi passat l’IRONMAN, que és l’últim esdeveniment del calendari previst que porta gent al litoral calellenc.

Els cinc mòduls sanitaris s’han distribuït al llarg de les platges de Calella: n’hi ha dos a Garbí –un d’ells al costat del pont de fusta de la Riera Capaspre– i tres a la Platja Gran –a l’alçada del Rierany dels Frares, Monument a La Sardana i caseta dels socorristes–.

Les noves instal·lacions estan adaptades per a persones amb mobilitat reduïda i tenen aigua corrent i, a més, estan connectades a la xarxa de clavegueram per al seu desguàs. Ho ha explicat el tinent d’Alcaldia de Serveis Públics, Albert Torrent.

Hem comprat els 5 lavabos, molt amplis, amb una rampa d’accés per a persones amb mobilitat reduïda. Són de fusta tractada i incorporen una placa solar al sostre que cobreix el consum elèctric per la il·luminació interior, tenen aigua corrent i potable, i estan connectats a la xarxa de clavegueram. Hem fet una inversió de 28.900 euros.

Els lavabos s’obriran cada matí després que hi hagi passat l’empresa de neteja que s’ocuparà del seu manteniment. A la nit es tancaran amb clau.

L’empresa de neteja fa diverses passades al dia, i a la nit queden tancats perquè no hi hagi actes vandàlics. A primera hora, es tornen a obrir i s’hi fa un repàs perquè estiguin nets.

Amb aquesta renovació dels lavabos de la platja, diu Torrent, l’Ajuntament de Calella manté el seu compromís i esforç per mantenir l’excel·lència dels serveis en un dels principals valors naturals i atractius turístics de la ciutat.

Aquesta setmana hem passat l’auditoria de la Q de Qualitat i del Safe Tourism, i la inspectora ens ha felicitat pel servei de molt nivell que donem a les nostres platges. Ella mateixa ens deia que Calella destaca perquè sempre incorporem millores, no ens quedem estancats.

La qualitat del litoral de Calella està reconeguda amb la bandera blava que oneja a Garbí i la Q que també ho fa a la Platja Gran, on un estiu més hi penalitza el fet que s’hi puguin aparcar cotxes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat