L’Ajuntament repartirà mascaretes a les botigues de Calella

L’Ajuntament de Calella repartirà mascaretes als comerços del municipi que des d’aquesta setmana ja poden tornar a obrir. La finalitat és poder abastir-los del material de protecció necessari i vetllar per la seguretat de compradors i venedors. De moment no ha transcendit el nombre de mascaretes encarregades, ni el tipus, ni com es farà aquest repartiment. L’Ajuntament també està a l’espera de poder rebre més material de protecció, com guants.

L’alcaldessa, Montserrat Candini, va avançar aquest dimarts que les mascaretes arribaran a finals de setmana i les repartiran entre els comerços que han tornat a obrir.

És un inici molt lent, molt prudent per tenir tots els elements necessaris per a la tornada. Aquesta setmana l’Ajuntament ja tindrà totes les mascaretes per repartir-las. El que ens està costant més és trobar guants.

A Calella, amb la desescalada i el permís de reobertura de comerços, aquesta setmana les perruqueries han estat els establiments que més han obert, en total a Calella 8 centres de bellesa han reprès la nova normalitat. També han obert bars per fer menjar per emportar, botigues de roba i floristeries, entre d’altres.

Les farmàcies tornen a dispensar les mascaretes de la Generalitat

Després d’unes setmanes de molta demanda i d’errors amb el servidor informàtic, ara les farmàcies de Calella ja dispensen sense problemes les mascaretes que la Generalitat de Catalunya dóna gratuïtament per protegir-se del coronavirus. El farmacèutic Enric Noguera ha relatat que s’ha normalitzat la venda de mascaretes, tot i que encara hi ha mancances de productes complementaris com gels hidroalcohòlics o guants.

Amb productes com guants, alcohol o gels, encara hi ha mancança, però de mascaretes tornem a tenir estocs. El sistema, quan detecta que ens queden 100 unitats, ja ens envien noves remeses, per tant sempre en tenim.

La primera mascareta és gratuïta presentant la targeta sanitària, després se’n pot comprar una a la setmana al preu de 0,78. La farmacèutica Genoveva Castells, explica que aquesta setmana ja han començat a vendre les segones unitats.

A mesura que el sistema va detectant que hem venut x unitats, envien més. Encara estem donant de gratuïtes però ja comencem també a vendre les de 0,78, a persones que ja havien recollit la primera.

Aquesta setmana també és obligatori l’ús de mascaretes per viatjar en transport públic. A l’estació de Renfe de Calella els serveis municipals les han anat repartint.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *