Les Polseres Candela tindran parada a la Cantada d’Havaneres de Pequín

Imatge d'arxiu

Música i solidaritat s’han unit en la que és una de les grans cites de l’estiu a Calella. Gent de Barri de Pequín s’ha ofert a col·laborar amb la iniciativa de les Polseres Candela per recaptar fons per a la investigació del càncer infantil, i aquest divendres tindran parada a la Cantada d’Havaneres que es farà a la Riera Capaspre (21.30h). Allà, les voluntàries del grup que s’ha creat a Calella explicaran que el càncer infantil és una malaltia rara, que cada any es diagnostiquen 1.200 nous casos a l’Estat espanyol, dels quals un 20% moren; però que no es destinen recursos públics per a la recerca. Avui, el secretari de l’entitat calellenca, Joan Antoni Piqueras, i la responsable del projecte, Nieves Tejada, n’han parlat al programa La Ciutat.

Les Polseres Candela han aconseguit recollir 2 milions d’euros en una extraordinària i singular campanya de solidaritat impulsada per petits pacients i familiars de la planta número 8 de l’Hospital Sant Joan de Déu. Són molts diners però encara no suficients perquè la investigació del càncer infantil assoleixi els resultats d’altres malalties com la sida.

Aquest divendres hi haurà la possibilitat de col·laborar-hi amb motiu de la Cantada d’Havaneres de Pequín. Muntaran parada informativa i de venda de polseres, a canvi d’una donació de 3 o 5 euros. La recaptació es destinarà a finançar les dues línies d’investigació que s’impulsen des del Laboratori de recerca del càncer infantil del Sant Joan de Déu, tal com ha explicat Nieves Tejeda.

Aquest any des de Polseres Candela hem finançat una línia d’investigació sobre l’osteosarcoma, el meu fill Fèlix el va patir i va morir-ne ara fa dos anys, i l’impulsem gràcies a una col·laboració entre el Sant Joan de Déu i l’IRB Barcelona. En paral·lel, estem finançant una línia d’investigació al Memorial Sloan Kettering Cancer Center de Nova York, que és pioner en càncer infantil.

Tejeda ha agraït la bona predisposició de Gent de Barri de Pequín a col·laborar amb el projecte de les Polseres Candela oferint-los un espai de venda per la Cantada d’Havaneres. I ha posat de relleu la resposta que ha donat la gent de Calella i de tots els voluntaris i associacions que, arreu, organitzen actes solidaris.

Tenim més de 600 voluntaris que ens ajuden a fer les Candeles: ens ajuden a la presó de dones, a residències o centres cívics. Som molt poques famílies i no haguéssim pogut aconseguir els diners recaptats com ho hem fet fins ara si no fos per la implicació de molta i molta gent.

La Cantada d’Havaneres començarà a les 21.30h a la Riera Capaspre, i comptarà amb les actuacions dels grups Els Cremats i Peix Fregit. Joan Antoni Piqueras, secretari de Gent de Barri de Pequín, ha explicat que es col·locaran 800 cadires per seguir el concert.

Aquest any en posarem 800, tot i que sempre ens en portavem 1.000. Llavors també hi haurà la gent que hi hagi a les terrasses dels restaurants que rodegen la Riera Capaspre.

A mitja part, cap a quarts d’onze de la nit, es repartirà rom cremat. Per evitar el malbaratament de plàstic, des de fa un parell d’edicions, Gent de Barri de Pequín cobra un preu simbòlic per got.

Piqueras ha explicat que la junta directiva continua sense trobar relleu i que “l’associació té els dies comptats”. Van anunciar que els actuals dirigents plegaran a finals d’any.

Quan s’acabi l’any, acabem i no hi ha manera de trobar ningú que vulgui continuar amb l’associació.

Gent de Barri de Pequín acaba de treure al carrer l’últim número de la seva revista en la que recopilen tota l’activitat feta al llarg durant l’any.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *