Les presidències de Gestvia i RCTV es queden en mans del Govern, que cedeix una vicepresidència a Cs

PHOTO-2019-09-26-11-39-18

Cs ha donat suport als partits del Govern -Junts per Calella i el PSC- en la votació per decidir qui mana als consells d’administració de Gestvia i Ràdio Calella TV. En el cas de l’empresa municipal de mobilitat, la presidència ha passat a mans del socialista Josep Torres, que és el titular de l’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament de Calella. Tindrà el regidor de la formació taronja, Guillermo Gomís, a la vicepresidència. Pel que fa a Ràdio Calella TV, la presidència i la vicepresidència l’ostentaran Marc Buch (JxC) i Cindy Rando (PSC), respectivament. La votació per als nomenaments es va fer ahir i moments després van començar a succeir-se les reaccions.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha explicat aquest matí a la ràdio que l’acord de Govern de Junts per Calella amb el PSC recollia un repartiment de presidències als consells d’administració de les empreses públiques. Ha desvinculat el seu partit de la negociació que Josep Torres hagi fet amb Cs sobre la vicepresidència de Gestvia.

Quan signes un acord de Govern l’has de mantenir i respectar. A partir d’aquí, si el PSC amb negociacions considera que Cs és la persona que pot fer bé la feina perquè ho porta al seu programa, màxim respecte possible a la presidència i al seu equip.

En relació a les crítiques d’ERC, Candini ha subratllat que Junts per Calella va oferir a Xavier Ponsdomènech la vicepresidència de Ràdio Calella TV i que això demostra que sí van voler dialogar i negociar. “Han marcat una estratègia per mostrar-se amb el paper de víctima”, ha afegit.

ERC, que havia reclamat una de les presidències de les empreses municipals i que ahir mateix va emetre un comunicat reprovant la falta de voluntat de diàleg del Govern, ha criticat que l’acord que es va evidenciar ahir permeti que dues de les forces del 155 governin Gestvia. El cap de l’oposició, Xavier Ponsdomènech, ha assegurat el resultat era un “final anunciat” davant la resposta que l’alcadessa ha donat sempre a la seva oferta de negociació.

Deixant de banda que són la quarta i la sisena força política, una dins del Govern; a més, representen el 155. Nosaltres, que som la segona força política i tenim més coses compartides amb Junts per Calella que amb la resta de partits, no som la preferència a l’hora d’establir pactes. Es veu un pacte de Govern en què es reparteixen les presidències, sumat a la confirmació de les negociacions amb Cs per arribar a la vicepresidència de Gestvia.

Ponsdomènech ha explicat que van declinar l’oferta d’ocupar la vicepresidència de Ràdio Calella TV perquè, en la lògica de l’aritmètica plenària, els corresponia tenir una de les presidències.

Calella en Comú ha denunciat que les negociacions no s’han fet de manera clara i transparent i posa de relleu que es desconeix, hores d’ara, quines són les polítiques que es volen desplegar al capdavant de les empreses municipals. El portaveu dels comuns, Sebastián Tejada, critica que no hi hagi objectius concrets.

Junts per Catalunya, PSC i Cs, han configurat un pacte que s’allargarà durant una temporada. (…) Tot això s’ha fet en un ambient d’ocultisme, no sabem quins objectius tenen, no sabem quin programa han consensuat per Gestvia i RCTV. La qual cosa ens fa pensar que ens endinsem en una altra etapa de continuisme.

Amb tot, Tejada també ha afegit que els hagués agradat que ERC pogués accedir a la presidència de Gestvia o de RCTV, en tant que són segona força política municipal.

La CUP ha denunciat que “la presidència de Gestvia ha passat a mans del 155”. La regidora cupaire, Núria Freixas, ha estat molt contundent amb el govern municipal a qui acusa de cedir la presidència de l’empresa pública més important de Calella al PSC i a Cs.

Gestvia passa a mans del 155. L’empresa pública que aconsegueix més beneficis a Calella, que són uns 500.000 euros en quatre anys, passa a mans de PSC i Cs. És un reflex del gran pacte de govern que hi ha, entre Junts per Calella i el bloc del 155. Podíem tenir intuïcions perquè ens van dir que en Torres era el president, però tot del que hem sigut coneixedors, ha estat per terceres informacions, perquè l’equip de Govern mai s’ha ficat en contacte amb la Cup per negociar absolutament res, ni per informar de res.

Freixas ha informat que la Cup van votar per la presidència dels comuns a Ràdio Calella TV, amb la vicepresidència per a ells; mentre que per a Gestvia el seu vot va ser a favor d’ERC, igualment partidaris d’obtenir-ne la vicepresidència.

Des de Cs, el regidor Guillermo Gomis ha assegurat que el seu objectiu era la vicepresidència de Gestvia. I que en tot moment només es va plantejar donar suport a una presidència en mans del PSC.

Estem molt contents perquè des del nostre programa sempre vam apostar molt clarament per la mobilitat, per aparcament, per zones verdes, per més places de aparcament que és el gran problema que tenen els nostres habitants. (…) El nostre objectiu sempre ha estat la vicepresidència de Gestvia per dur a terme els nostres projectes. Desprès d’escoltar totes les propostes, vam decidir que l’única opció a la que li donaríem suport era la de Josep Torres.

Des de Ciutadans ressalten que la mobilitat era un dels eixos principals del seu programa electoral i que la vicepresidència de Gestvia els obre la porta a que s’implenti la zona verda.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat