Candini anuncia la creació d’un memorial sobre els fets de l’1 d’octubre a Calella

AppleMark

L’alcaldessa de Calella ha passat aquest matí pel programa La ciutat que acaba de tornar a l’antena de Ràdio Calella TV, coincidint amb el segon aniversari del referèndum d’independència. Montserrat Candini ha anunciat que si l’any passat es va canviar el nom de la Plaça del Rei per Plaça del Primer d’Octubre, enguany la commemoració es farà per mitjà d’un espai que testimoniï els fets viscuts a Calella durant la jornada del referèndum. Ha apuntat que serà un memorial fet de documents gràfics, amb imatges i vídeos que evidenciïn el poder de la mobilització ciutadana en un dia que ha marcat la història recent de la ciutat i de tot el país.

El memorial també recordarà la violència dels agents de la Guàrdia Civil allotjats a l’Hotel Vila, aquella mateixa nit, causant diversos ferits per contusions. Uns fets que han estat denunciats per les víctimes.

Prepararem un espai permanent de record de l’1 d’octubre on es puguin veure vídeos i fotografies del que va representar la mobilització ciutadana per garantir el vot. També imatges de la nit perquè es vegi qui va pegar i com (…) Podria ser al vestíbul de la Fàbrica Llobet-Guri, on hi passa gent d’arreu del món, i explicar-ho en diferents idiomes.

En un altre ordre de qüestions, l’alcaldessa ha explicat que des de la Secretaria General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència s’ha confirmat que en un termini màxim de 4 setmanes acabaran de marxar els menors que hi ha al centre d’emergència de l’Hotel Marisol. Es tracta d’un grup format per una trentena de joves. I ha confirmat que Calella posarà un pis a disposició del govern català perquè aculli als que demostrin voluntat d’integració.

M’ha trucat la secretària general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència i m’ha confirmat que en el termini de 3-4 setmanes s’envan tots 30 nois. I li he dit que estem buscant el pis per als que demostrin, i així ho certifiqui la Secretaria General, la seva voluntat d’integració.

Sobre la relació del Govern Municipal amb la resta de partits polítics, Candini ha repetit que ja des de l’anterior mandat han demostrat que estan oberts al diàleg i la negociació i que així serà també quan s’hagi d’abordar l’aprovació del pressupost municipal del 2020. Diu que s’asseuran amb tothom perquè volen desplegar una política que ha definit amb el terme “útil”, defugint dels blocs.

Amb tothom. De la nostra acció política no en farem blocs, farem política útil. I ho farem d’aquesta manera.

Recordem que el Govern Municipal necessita de l’abstenció o del suport d’almenys una de les forces polítiques municipals de l’oposició perquè s’aprovin els comptes de l’any vinent. Aquests hauran de desplegar el programa del Govern que Candini s’ha compromès a fer públic en les pròximes hores.

I en relació a l’Ironman Barcelona, a banda de refermar la seva aposta per les proves del maig i de l’octubre, Candini s’ha referit a la seva continuïtat.

Si em pregunta si hi haurà signatura del conveni, li dic que sí (…) El Govern actual de JxC i el PSC no deixarem passar per alt una oportunitat com l’IM per l’economia productiva que genera i amb una projecció internacional immensa (…) Qui hi posi pegues ho haurà d’explicar molt bé a la ciutadania. Transparència és això.

L’alcaldessa ha mostrat la seva preocupació sobre el servei de recollida de la brossa i de neteja viària que presta l’empresa concessionària. Aquest s’ha reforçat amb nova maquinària, tot i que Candini ha fet una crida perquè la ciutadania tingui una actitud respectuosa i cívica per mantenir la ciutat neta.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Jordi ha dit:

    Un bon lloc per a aquest memorial seria en un Pipi Can, per gaudi dels nostres estimats amics de quatre potes, que necessiten un digne lloc on deixar les seves deposicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *