Gestvia no es traslladarà a la Plaça Bartomeu Barceló

Gestvia adequarà aquest edifici municipal per traslladar-hi vestidors i magatzem

La qüestió econòmica ha sigut l’element determinant, però no l’únic, perquè Gestvia hagi fet marxa enrere i desestimi ara l’opció de traslladar les dependències i ubicar-les en un local de lloguer de la Plaça Bartomeu Barceló. Amb aquesta operació, a més, es buscava l’efecte dinamitzador d’aquest sector de Calella. En l’última sessió plenària, el portaveu del Govern i president de Gestvia va dir que s’havia canviat d’opinió.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Josep Torres, ha explicat que s’ha informat al consell d’administració de Gestvia del canvi d’estratègia per dignificar les actuals instal·lacions, que en un primer moment es pensava traslladar a uns baixos comercials del sector Bartomeu Barceló.

La idea del trasllat a Bartomeu Barceló era per dinamitzar el sector més que per descentralitzar les dependències. És una zona que es pot potenciar, i ho seguim pensant. Però ara hem hagut de prioritzar la part econòmica, d’inversió i manteniment del servei, que ara serà en un espai de l’Ajuntament.

L’espai municipal està ubicat a la part posterior de la Fàbrica Llobet-Guri. És una construcció de dues plantes que ja utilitzen les brigades i que s’adaptarà perquè aculli els vestuaris dels treballadors i el magatzem de Gestvia. Les oficines d’atenció al públic i els despatxos es mantindran a l’entrada de la fàbrica.

Remodelarem tot l’espai que hi ha a la Fàbrica Llobet-Guri perquè aculli les oficines i la part tècnica de l’empresa. A la part posterior de l’equipament, hi ha una caseta de l’ajuntament: la planta baixa l’utilitzen les brigades i la planta superior, que s’ha cedit a Gestvia, hi ha un espai diàfan que aprofitarem per habilitar-hi el vestuari dels treballadors, l’office i el magatzem per al material i la documentació.

Es preveu una inversió global de 150.000 euros, respecte els 250.000 euros que es calculava per fer l’adequació del local comercial de Bartomeu Barceló. El propietari que l’ha llogat a l’Ajuntament, a més, tenia la intenció d’apujar-ne la quota, segons ha confirmat Torres. La intenció és pressupostar el projecte per al 2022.

En el pressupost de l’any que ve hi haurà d’haver la partida suficient per fer les obres. Perquè voldríem que això fos una realitat al llarg del 2021. De fet, ja hauríem de tenir les noves oficines, però la situació ens ho va impedir (…) No hauríem de tenir problemes amb el projecte perquè la mateixa que preparava el de Bartomeu Barceló s’encarregarà d’aquest.

Gestvia és l’empresa municipal de l’Ajuntament de Calella encarregada de la gestió d’aspectes vinculats a la mobilitat i els espais viaris públics, com ara els aparcaments, les zones blaves i verdes i la senyalització. Assumirà la construcció de l’aparcament de Can Saleta que ha de donar servei al nou hospital Sant Jaume, tal com es recull en el conveni de col·laboració entre l’administració local i el Departament de Salut. Els últims càlculs xifren la inversió en els 3,8 milions d’euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *